Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΕΝΟΨΕΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ / Κυβερνητική ικανοποίηση για τις λειτουργίες χωρίς πιστούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΝΟΨΕΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ / Κυβερνητική ικανοποίηση για τις λειτουργίες χωρίς πιστούς

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν κυβερνητικά στελέχη για τη χαμηλών τόνων απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που προσανατολίζεται να πραγματοποιήσει τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας χωρίς πιστούς. Για «υπεύθυνη και μετρημένη απόφαση» έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας, παρατηρώντας ότι η πρόταση για κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα «θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα». «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Εκκλησία συμμετέχει έμπρακτα στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού» σχολίασε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Σιωπητήριο» στους αντιρρησίες

Η ΔΙΣ κάλεσε τους πιστούς να «θυσιάσουν» την παρουσία τους στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα «για χάρη όλων των αδελφών σας», αλλά και να ακούν «απαρέγκλιτα» τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών. Παράλληλα, η ΔΙΣ επέβαλε «σιωπητήριο» στους μητροπολίτες που με δηλώσεις τους επέκριναν έντονα την κυβέρνηση. Ο μόνος πλέον εκπρόσωπος της Εκκλησίας στα ΜΜΕ μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος χαρακτήρισε τον εορτασμό του Πάσχα με λειτουργίες χωρίς πιστούς «πρωτόγνωρη κατάσταση», ξεκαθάρισε όμως ότι το συγκεκριμένο μέτρο «δεν επιβάλλεται για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για την προστασία της υγείας των πολιτών».

Αντιδράσεις μητροπολιτών

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις όσων μητροπολιτών «πρόλαβαν» να μιλήσουν σε τηλεοπτικά κανάλια πριν από την επιβολή της απαγόρευσης. Το «σιωπητήριο» όμως φαίνεται ότι προκάλεσε αντιδράσεις μητροπολιτών, οι οποίοι ξεκίνησαν τις επικριτικές διαρροές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL