Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα σε ό,τι αφορά τον κόσμο της εργασίας που έχει αφήσει εκτεθειμένο (Hχητικό)

Eurokinissi

“H νομισματική Ένωση είναι μια ατελής ένωση, από τη στιγμή που δεν διαθέτει συλλογικούς μηχανισμούς προστασίας της και προστασίας των μελών της. Σε αυτήν την κρίση, το έλλειμμα αυτό είναι πιο προφανές από ποτέ”, σχολίασε με νόημα ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα σε ό,τι αφορά τον κόσμο της εργασίας που έχει αφήσει εκτεθειμένο. Χρειαζόμαστε ένα «Ελληνικό Πρόγραμμα Σιγουριάς» για τους εργαζόμενους’. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και όπως εξήγησε “”Η κρίση που ζούμε είναι πρωτότυπη. Όσο πιο λίγα μέτρα πάρουμε τώρα τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ανάκαμψη στη συνέχεια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ο κ. Δραγασάκης στον Αθήνα 9.84 σημείωσε ότι “Εάν η Ευρώπη δεν αμοιβαιοποιήσει τώρα το κόστος με κάποιου τύπου ομόλογο, αύριο τα κράτη θα έχουν φορτωθεί με νέα χρέη. Τότε είτε θα οδηγηθούμε σε πανευρωπαϊκή ρύθμιση χρέους, όπως ζητούσαμε και παλαιότερα, ή -και αυτό πρέπει να αποτρέψουμε- σε νέους κύκλους λιτότητας”.

“H νομισματική Ένωση είναι μια ατελής ένωση, από τη στιγμή που δεν διαθέτει συλλογικούς μηχανισμούς προστασίας της και προστασίας των μελών της. Σε αυτήν την κρίση, το έλλειμμα αυτό είναι πιο προφανές από ποτέ”, σχολίασε με νόημα ο βουλευτής.

 

Διαβάστε τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Γ. Δραγασάκη

* Ο ΣΥΡΙΖΑ:

Έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, χωρίς πιστοληπτική γραμμή

Πέτυχε ρύθμιση του χρέους για τουλάχιστον μια 10ετία

Κατοχύρωσε το «μαξιλάρι» των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ

Αυτές είναι και οι γραμμές άμυνας της χώρας σε αυτήν την κρίση.

* H Ελλάδα να διεκδικήσει και να λάβει άμεσα τα κέρδη που διακρατούν οι Κεντρικές Τράπεζες των ευρωπαϊκών κρατών από τα ελληνικά ομόλογα. Όλα τα κέρδη και όχι μόνο την πρώτη δόση. Και με αυτά να χρηματοδοτήσει αναγκαία μέτρα προστασίας της οικονομίας και της κοινωνίας

* Το μαξιλάρι, ως ύστατο καταφύγιο, να αξιοποιηθεί, αλλά να υπάρξει και ένα σχέδιο αναπλήρωσης των πόρων που θα καταναλωθούν.

* O κ. Σταϊκούρας να καταθέσει στη Βουλή τα στοιχεία γύρω από το «μαξιλάρι». Να δούμε τα ακριβή στοιχεία για το πού βρισκόταν και πού βρίσκεται σήμερα. Γιατί χθες έκανε κάποιες δηλώσεις που δημιουργούν προβληματισμό.

* Είναι τουλάχιστον αντιαισθητική η εικόνα με δημοσκοπήσεις που μοιάζουν με «καθρεφτάκια αυτοαποθέωσης». Εάν πράγματι ζούμε σε συνθήκες «πολέμου» είναι δυνατόν τμήματα του κομματικού συστήματος να ψάχνουν μικροκομματικές «επιβεβαιώσεις»; Τις μέρες που άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, που επιχειρήσεις κλείνουν, που νοικοκυριά καλούνται να ζήσουν με επίδομα αντί μισθού και τα βράδια που ανακοινώνονται κατάλογοι νεκρών, κάποιοι αισθάνονται ικανοποιημένοι λέγοντας «τι ωραία που τα κάνουμε»;

* Είναι θετικό ότι ο κ. Στουρνάρας μίλησε κατά των πιστοληπτικών γραμμών ως λύση σήμερα. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε γιατί τις προέκρινε το 2018.

* Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα σε ό,τι αφορά τον κόσμο της εργασίας που έχει αφήσει εκτεθειμένο. Χρειαζόμαστε ένα «Ελληνικό Πρόγραμμα Σιγουριάς» για τους εργαζόμενους. Αυτό:

Α) Θα αυξάνει σημαντικά τα μόλις 800 ευρώ που αντιστοιχούν σε 1,5 μήνα ή θα αναπληρώνει ουσιαστικά το μέρος του μισθού κάθε εργαζόμενου

Β) Στην εκ περιτροπής εργασία, όπου αυτή χρειάζεται, ο εργοδότης θα αναλαμβάνει το 50% του όλου μισθού και το άλλο 50% το κράτος.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις