Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Nα αφήσει στην άκρη τους νεοφιλελεύθερους δογματισμούς στην οικονομία η κυβέρνηση» (Video)

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εγκαταλείψει τους δογματισμούς και να στηρίξει άμεσα τις θέσεις εργασίας ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί μια υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση

Την πεποίθηση του ότι η παγκόσμια κρίση που έφερε η πανδημία του κορονοϊού έχει αποκαλύψει το πλήρες αδιέξοδο της νεοφιλελεύθερης θεώρησης στην οικονομία εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Mega Channel τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εγκαταλείψει τους δογματισμούς και να στηρίξει άμεσα τις θέσεις εργασίας ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί μια υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση.

Υπέυθυνη και αξιόπιστη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

«Εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει μια πολύ υπεύθυνη και αξιόπιστη στάση. H αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγνωριστεί από όλους, σε σημεία που εντοπίζουμε ολιγωρίες ή έχουμε πρόσθετες προτάσεις, καταθέτουμε τις προτάσεις αυτές και αυτό δεν αφορά μόνο την Υγεία αλλά και μία σειρά κρίσιμων τομέων.

Πριν μία εβδομάδα, για παράδειγμα, έστειλα στους αρμόδιους υπουργούς μέσω του υπουργού Εσωτερικών, τις προτάσεις μας για το πως να αντιμετωπιστούν γρήγορα οι επιπτώσεις από τον σεισμό στη Δυτική Ελλάδα. Σε λίγες ημέρες θα δώσουμε πρόσθετες προτάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα που φέρνει ο κορονοϊός στους συμπολίτες μας που είναι κλεισμένοι στο σπίτι, στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Εχουμε μεγάλες διαφωνίες στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

«Έχουμε μεγάλες διαφωνίες στα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση. Η ΝΔ δεν θέλει να παραδεχθεί το αδιέξοδο που μας οδήγησαν συγκεκριμένες πολιτικές που προέρχονται από τον νεοφιλελεύθερο χώρο. Το ότι μετατέθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της ευρωπαϊκής παραγωγής στην Κίνα ή σε χώρες του τρίτου κόσμου έχει άμεση συνέπεια να μην μπορούμε να έχουμε ούτε μάσκες για παράδειγμα. Και έχει μεταφερθεί η παραγωγή για να μειωθεί το κόστος παραγωγής μέσω της μείωσης του κόστους εργασίας, αυτή ήταν η νεοφιλελεύθερη θεώρηση.

Μέχρι πριν δύο μήνες μας έλεγαν πόσο καλό είναι οι στρατηγικοί τομείς της Ευρώπης και της χώρας μας να είναι στον ιδιωτικό τομέα, είτε αυτό σχετίζεται με τη δημόσια Υγεία είτε με τη δημόσια Παιδεία είτε με κρίσιμους τομείς της οικονομίας. Και βλέπουμε πως αυτό το αφήγημα καταρρέει σε παγκόσμιο επίπεδο. Πλέον, έφτασε η ώρα να γίνει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις μια κουβέντα για το πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Στις μεταφορές για παράδειγμα, στα αεροδρόμια, θυμάστε τι έλεγαν σε εμάς που τα μνημόνια μας ανάγκαζαν να στραφούμε σε ιδιωτικοποιήσεις».

Η Κυβέρνηση πρέπει να επιδοτήσει τις θέσεις εργασίας

«Η ΝΔ πρέπει να σταματήσει τους δογματισμούς στην οικονομική πολιτική, πρέπει να επιδοτήσει την εργασία, τις θέσεις εργασίας. Τώρα επιδοτεί όσες επιχειρήσεις σταματάνε τις συμβάσεις εργασίας των συμπολιτών μας».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις