Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Παππάς προς Γεωργιάδη: Διασφαλίσατε δεκαπλασιασμό της τιμής των προϊόντων και του κέρδους των εμπόρων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παππάς προς Γεωργιάδη: Διασφαλίσατε δεκαπλασιασμό της τιμής των προϊόντων και του κέρδους των εμπόρων (Video)

Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκτόξευσης των τιμών έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο τομεάρχης οικονομίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnikospappas66%2Fvideos%2F665865117497811%2F&show_text=0&width=560

«Μας είπατε ότι θα διατιμήσετε το ποσοστό κέρδους. Αν αυτό το μπουκαλάκι αντισηπτικό έκανε 2 ευρώ και είχε 10% κέρδος, ο έμπορος θα έβγαζε 20 λεπτά. Αν πάει στα 20 ευρώ, θα βγάζει από το ίδιο μπουκαλάκι 2 ευρώ κέρδος. Θα δεκαπλασιάσει το κέρδος του μαζί με την τιμή, δηλαδή. Αυτό του διασφαλίσατε» σημείωσε απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως ανέφερε ο Ν. Παππάς, είναι ζήτημα Δημόσιας Υγείας η ύπαρξη αντισηπτικών και μασκών. Πρέπει να παρέμβει το Δημόσιο που θα προμηθεύεται κεντρικά τις πρώτες ύλες. Η επάρκεια των αγαθών δεν είναι ζήτημα αγοράς.

«Από την αναγνώριση της αισχροκέρδειας μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημεία και τέρατα. Είναι θέμα δημόσιας Υγείας η διασφάλιση της επάρκειας των προϊόντων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στο Σωτηρία, στη ΜΕΘ Παπανικολάου, στο Νοσοκομείο της Καστοριάς, της Χίου, της Χαλκίδας» τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά. Μάλιστα χαρακτήρισε «απόλυτη συνταγή καθίζησης της ελληνικής οικονομίας» και «γκάζι στην κατηφόρα» τα μέτρα της ΝΔ -και ειδικά τη ρύθμιση για την απασχόληση των εργαζομένων στο μισό χρόνο και με μισό μισθό- για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού. «Πάρτε πίσω τώρα τη ρύθμιση για τη δυνατότητα να απασχολούν οι επιχειρήσεις το προσωπικό τους στο 50% με το μισό μισθό. Είναι συνταγή καθίζησης της ελληνικής οικονομίας, είναι σαν να πατάμε γκάζι στην κατηφόρα» υπογράμμισε.

«Αντί να προσφέρουμε εγγυήσεις και διασφαλίσεις ότι θα κρατηθούμε όλοι μαζί, ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και οι αμοιβές, εσείς δίνετε κίνητρο στις επιχειρήσεις να μπαίνει κόσμος στον πάγκο. Αντί να βάλετε όρο τη μη αναστολή των συμβάσεων, εσείς τη θεσμοθετείτε. Η αναστολή των συμβάσεων αναστέλλει την οικονομία όμως» συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL