Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να μην χαθεί η μάχη

Eurokinissi

Του Χρήστου Κυρίτση - Καλό είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραδειγματιστεί από τους ομοϊδεάτες της στη Γερμανία (156 δισ. ευρώ) και να πάρει σοβαρά μέτρα για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, αλλά και τη θωράκιση της οικονομίας, των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων.

 

Σωστό το μέτρο του περιορισμού των μετακινήσεων, αν και θα έπρεπε να έχει παρθεί νωρίτερα, όταν όλα τα κρούσματα ιχνηλατούνταν ακόμα. Το παιχνίδι της διασποράς χάθηκε πριν από δύο εβδομάδες που βρέθηκαν τα τέσσερα πρώτα ορφανά. Ας μην χαθεί και η υπόθεση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σε κρίσεις τέτοιας έκτασης και έντασης απαιτείται οργάνωση, συντονισμός, επαγγελματισμός, όχι χειροκροτήματα και εθελοντισμός. Τώρα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπόν υγειονομικών ειδικοτήτων, τώρα αγορά του απαραίτητου υλικού για τα νοσοκομεία, τώρα νέες ΜΕΘ, αύριο θα είναι αργά και για την κοινωνία αλλά και για την κυβέρνηση.

Όση επικοινωνιακή υπεροπλία και αν διαθέτει το Μαξίμου, όταν έχεις νεκρούς η συνταγή "μαζί τα φάγαμε" δεν πιάνει.

Όπως όμως πρέπει να αφήσει στην άκρη η κυβέρνηση τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της για την Υγεία, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και στο πεδίο της οικονομίας. Όλοι, διεθνώς, προβλέπουν ύφεση, ακόμα και οι ισχυρές οικονομίες.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προσπαθεί με ασπιρίνες να αντιμετωπίσει την καταστροφή που με βεβαιότητα έρχεται κατά πάνω μας. Και για να γίνουμε απόλυτα κατανοητοί: Μην έχει κανείς -και πολύ περισσότερο η κυβέρνηση- την αυταπάτη ότι θα μπορέσει να τη βγάλει καθαρή.

Ο συνδυασμός φονικής πανδημίας και οικονομικής καταστροφής θα είναι ολέθριος τόσο για τη χώρα όσο και για την κυβέρνηση και όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, "τρέχοντας" παράλληλα στα μυαλά τους και άλλα projects επιστροφής σε μνημονιακές εποχές.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις