Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΕΡΩΤΗΣΗ 45 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / Ερώτηση προς το υπουργείο Εργασίας 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ τώρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΩΤΗΣΗ 45 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / Ερώτηση προς το υπουργείο Εργασίας 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ τώρα

Μέτρα στήριξης των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ ζητούν με ερώτησή τους προς το υπουργείο Εργασίας 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα την Κατερίνα Νοτοπούλου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει αυξήσει σημαντικά την κίνηση στα σούπερ μάρκετ, την ώρα που οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν μειωθεί λόγω των αδειών ειδικού σκοπού. Οι 45 βουλευτές καταγγέλλουν ότι διοικήσεις των αλυσίδων σούπερ μάρκετ αυξάνουν το ωράριο των εργαζομένων, ενώ αρνούνται άδειες ειδικού σκοπού ή ακόμα και τη χρήση ειδών προσωπικής υγιεινής εν ώρα εργασίας.

Βάλτε κινητές ομάδες εξέτασης

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν το υπουργείο Εργασίας αν προτίθεται να λάβει επιπλέον μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, όπως, για παράδειγμα, κινητές μονάδες εξέτασής τους. Οι 45 βουλευτές ζητούν ακόμα να ληφθούν μέτρα για την εξασφάλιση της αμοιβής των υπερωριών των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, των ωραρίων εργασίας, καθώς και του αναγκαίου χρόνου ξεκούρασης, δεδομένου ότι έχει ανασταλεί η υποχρέωση των εργοδοτών να καταχωρούν στην «Εργάνη» τις όποιες αλλαγές ωραρίου.

Ρωτούν επίσης το υπουργείο Εργασίας αν προτίθεται να δώσει έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, καθώς κι αν υπάρχει πρόβλεψη για έκτακτες προσλήψεις εποχικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL