Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Επικριτική η Φ. Γεννηματά / Επικριτική η Φ. Γεννηματά: Κατώτερα των περιστάσεων τα μέτρα για τον κορωνοϊό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επικριτική η Φ. Γεννηματά / Επικριτική η Φ. Γεννηματά: Κατώτερα των περιστάσεων τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Να ληφθούν άμεσα μέτρα έκτακτης ανάγκης για τη θωράκιση από την εξάπλωση του κορωνοϊού και την αντιμετώπισή του ζήτησε η Φ. Γεννηματά αφήνοντας σε αυτό το πλαίσιο σαφή αιχμή κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Με συνέντευξή της (ΑΝΤ1) η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζήτησε να ανοίξουν κρεβάτια στις ΜΕΘ, να βελτιωθεί η πρώτη υποδοχή των κρουσμάτων και η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκτακτες προσλήψεις νοσηλευτικου και ιατρικού προσωπικού προκειμένου να αντέξει το δημόσιο σύστημα Υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι “τώρα φαίνεται η χρησιμότητα” του δημόσιου συστήματος Υγείας και πως σε αυτό προστρέχουν όσοι ήθελαν να το διαλύσουν.

Η Εκκλησία δεν εξαιρείται απ’ τους κανόνες

Παράλληλα η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. πήρε θέση πρώτη φορά γύρω από τη “διαμάχη” που έχει ανοίξει με αφορμή τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος σημειώνοντας ότι “η Πολιτεία βάζει τους κανόνες και όλοι πρέπει να τους τηρούμε, δεν εξαιρείται ούτε η Εκκλησία”.

"Δεν επαρκούν"

Παράλληλα η Φ. Γεννηματά είπε ότι τα μέτρα στήριξης της οικονομίας από τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, “δεν επαρκούν, είναι κατώτερα των περιστάσεων” και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους. Επισήμανε τον κίνδυνο να υπάρξουν πολλοί άνεργοι.

Μάλιστα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι άκουσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να λέει στην Ά. Μέρκελ πως πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία στις ευρωπαϊκές αποφάσεις που αφορούν το κάθε κράτος - μέλος για στήριξη στην αντιμετώπιση της επιδημίας τονίζοντας ότι καμία χώρα δεν έχει στόχο επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5%, ο οποίος πρέπει να αλλάξει.

"Δεν τον άκουσα να ζητά από την Ε.Ε. επιμερισμό των βαρών"

Αναφορικά με το προσφυγικό καταφέρθηκε εναντίον της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας και είπε πως, αν παραμείνει το Δουβλίνο ως έχει ως προς τη ρήτρα των χωρών πρώτης εισόδου, η Ελλάδα θα μείνει όμηρος του Ερντογάν. Επέκρινε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι δεν τον άκουσε να πιέζει και να ζητά ευθύνη από την Ε.Ε. για την υποδοχή εκτός του εδάφους της Ε.Ε. και επιμερισμό των βαρών. Σημείωσε ότι η Ελλάδα, αν δεν γίνουν αυτά, πρέπει να ασκήσει βέτο σε κρίσιμες ευρωπαϊκές αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL