Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Περισσότερους πόρους για την έρευνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περισσότερους πόρους για την έρευνα

Περισσότερους πόρους για την έρευνα σχετικά με τον ιό Covid-19 ζήτησαν οι ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια χθεσινής συζήτησης για την επιδημία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Η λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου έχει και αυτή επηρεαστεί από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και τη Δευτέρα αποφάσισε να ακυρωθούν οι συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης, ενώ προηγουμένως είχε αποφασιστεί να μην μεταβούν οι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο γιατί υπήρξαν ανησυχίες ότι οι μετακινήσεις τους, των βοηθών τους και των υπαλλήλων θα αύξαναν τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας.

Σημειώνεται δε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντε Σασόλι δήλωσε χθες ότι βρίσκεται προληπτικά σε κατ' οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες επειδή είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος της Ε.Ε. για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, είπε πως η επιδημία του Covid-19 αποτελεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και η κατάσταση μεταβάλλεται από ώρα σε ώρα. Τα κράτη - μέλη, υποστήριξε, θα πρέπει να εστιάσουν στις προσπάθειες περιορισμού του ιού για να επιβραδύνουν την εξάπλωσή του, ώστε τα συστήματα Υγείας να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού, αλλά και να μετριαστούν όσο είναι εφικτό οι επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία.

Πολλοί ευρωβουλευτές τόνισαν επίσης την ανάγκη για αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για περισσότερους πόρους για την έρευνα σχετικά με τον ιό. Σύμφωνα με τους ομιλητές, ο απαραίτητος ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός, όπως διαγνωστικά τεστ, μάσκες και συσκευές υποβοήθησης του αναπνευστικού, θα πρέπει να παράγονται εντός της Ε.Ε. ώστε όλα τα κράτη - μέλη να μπορούν να προμηθευτούν ό,τι χρειάζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL