Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΓΙΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ / Στοχοποίηση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου από ακροδεξιούς και τοπικά ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ / Στοχοποίηση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου από ακροδεξιούς και τοπικά ΜΜΕ

"Η γραμμή χαράχτηκε, ο καθένας στο πόστο του: Ή με τους ανθρώπους ή με τους ναζήδες. Η σιωπή είναι συνενοχή". Με τα λόγια αυτά και φωτογραφίες της Τατιάνας Μπόλαρη, που απεικόνιζαν την ταλαιπωρία στα προσωπάκια των προσφυγόπουλων από τις ακτές της Λέσβου, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος επέλεξε να πάρει θέση την προηγούμενη Δευτέρα σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα και απέναντι στο κύμα εκφασισμού που έχει εξαπλωθεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Διαδικτυακό μπούλινγκ

Η τοποθέτησή του είχε σημαντική απήχηση και αρκετοί διάλεξαν την πλευρά της ανθρωπιάς. "Είμαι περήφανη που είμαι χαλανδραία γιατί είσαι δήμαρχος εσύ" έγραψε μία πολίτης. "Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά να νικήσει το μίσος!" ήταν το μήνυμα ενός άλλου. Οι δύο όμως αυτοί πολίτες, όπως κι ο καθένας που έγραψε υπέρ της ανάρτησης του δημάρχου, δέχτηκαν διαδικτυακό μπούλινγκ με αρνητικές “αντιδράσεις" και χλευαστικές απαντήσεις.

Σε ακόμη χειρότερη θέση βρέθηκε βέβαια ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος. Στοχοποιήθηκε από τοπικά ΜΜΕ και διενεργήθηκε ψήφισμα για την καθαίρεσή του με βασικό επιχείρημα ότι χαρακτήρισε ναζήδες όσους δεν είναι Έλληνες. Χθες το απόγευμα η ψηφοφορία έκλεισε ωστόσο, καθώς σύμφωνα με το Avaaz "βρέθηκε να περιέχει ανακρίβειες ή παραπληροφόρηση". Κάτι που ήταν εύκολο να διαπιστωθεί καθώς η/ο δημιουργός του ψηφίσματος περιλάμβανε ως πρώτη παραπομπή του κειμένου την ανάρτηση του δημάρχου, ο οποίος δεν έγραφε σε κανένα σημείο της ανάρτησής του ότι είναι ναζήδες όσοι δεν είναι μετανάστες.

Συκοφαντικά δημοσιεύματα

Όπως έγινε επίσημα γνωστό χθες με δελτίο Τύπου από τον Δήμο Χαλανδρίου, ο δήμαρχος δεν πρόκειται να αφήσει την υπόθεση, αλλά θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη με μηνύσεις για συκοφαντικά εναντίον του δημοσιεύματα. «Επί ημέρες ΜΜΕ σκόπιμα συντελούν πολιτική δολοφονία διαστρεβλώνοντας δημόσια ανάρτησή μου στα social media. Ξεπεράστηκε κάθε όριο στη συκοφάντηση, τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, δεν θα επιβάλουν στη χώρα τη σιωπή” υποστήριξε μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 και στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη.

«Έλεγα ότι θα είμαστε ‘ή με τους ανθρώπους ή με τους ναζί’. Αυτό αναπαρήχθη από συγκεκριμένα ΜΜΕ ότι... ‘ο δήμαρχος Χαλανδρίου χαρακτήρισε ναζί όποιον υπερασπίζεται τα σύνορα της χώρας’, με εισαγωγικά, ότι έχω κάνει τέτοια δήλωση... ότι χαρακτήρισε τους ένστολους και τα σώματα ασφαλείας που φυλούν τα σύνορα ‘τάγματα εφόδου’ και άλλα τέτοια θηριώδη ψέματα. Και αυτό αναπαρήχθη πανελλαδικά» εξήγησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου για να προσθέσει:

«Συντελείται μία πολιτική δολοφονία, περί αυτού πρόκειται. Δεν έχει γίνει καμία τέτοια δήλωση, η ανάρτηση είναι δημόσια και σαφής. Δεν υπάρχει περιθώριο καμίας παρερμηνείας. Γίνεται στοχευμένα. Και επειδή ξεπεράστηκε κάθε όριο στη συκοφάντηση, τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL