Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Δίκη για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου / Δίκη για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου: Ο πρόεδρος μου είπε να χάσουμε 3-0 και όλα θα πάνε καλά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου / Δίκη για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου: Ο πρόεδρος μου είπε να χάσουμε 3-0 και όλα θα πάνε καλά

Στην ουσία της υπόθεσης μπήκε η δίκη για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου, με την κατάθεση του πρώην προπονητή της ομάδας της Βέροιας Δημ. Καλαϊτζίδη, ο οποίος έδωσε τη μαρτυρία του για τον αγώνα Ολυμπιακού - Βέροιας του 2013. Ο κ. Καλαϊτζίδης κατέθεσε ότι ο τότε πρόεδρος της ομάδας Γ. Αρβανιτίδης ζήτησε στο ημίχρονο του αγώνα να ηττηθεί η ομάδα με 3-0. Στο σημείο εκείνο μάλιστα, ο αγώνας ήταν ισόπαλος με 0-0.

Ο Δ. Καλαϊτζίδης είπε συγκεκριμένα: «Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, ήμασταν 0-0. Λίγα λεπτά πριν βγούμε ξανά στο γήπεδο, ήρθε και με συνάντησε ο Λαναρής, γενικός αρχηγός της Βέροιας τότε και ουσιαστικά ήταν συνοδός της αποστολής. Με σταμάτησε και μου είπε: 'Είπε ο πρόεδρος να χάσουμε 3-0'. Του λέω: 'Ποιος θα το πει στα παιδιά;'. Μου απαντάει, 'εγώ θα τους το πω'». Ο Δ. Καλαϊτζίδης υποστήριξε ότι επιχείρησε να κρατήσει τον Λαναρή έξω από τα αποδυτήρια, χωρίς να τα καταφέρει, και τότε βγήκε έξω αυτός. Καθώς η είσοδος της Βέροιας στον αγωνιστικό χώρο αργούσε, ο 4ος διαιτητής του αγώνα εμφανίστηκε στα αποδυτήρια και έκανε παρατήρηση. Βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο ο κ. Καλαϊτζίδης υποστήριξε ότι συνάντησε τον πρόεδρο της ομάδας Αρβανιτίδη και του είπε: «Γιατί μου το κάνεις αυτό; Εγώ δουλεύω 15 ώρες τη μέρα για την ομάδα», για να λάβει την απάντηση: «Μη φοβάσαι, Δημήτρη, όλα θα πάνε καλά».

Αντίδραση ποδοσφαιριστών

Ο πρώην προπονητής της Βέροιας ανέφερε επίσης ότι πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον πλησίασαν δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι Γεωργέας και Καφές (αμφότεροι μάρτυρες στην υπόθεση) και του ζήτησαν να τους αντικαταστήσει για να μη συμμετέχουν στη χειραγώγηση του αγώνα. Πράγματι, ο Δ. Καλαϊτζίδης αντικατέστησε πρώτα τον Γεωργέα και μετά τον Καφέ, όπως του ζήτησαν. O προπονητής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Γεωργέας του είπε: «Βγάλε με, γιατί θα χτυπήσω κανέναν». Το ματς έληξε 3-0, όπως ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Βέροιας, και, όπως ανέφερε ο Καλαϊτζίδης, το δεύτερο γκολ σημειώθηκε πέντε λεπτά πριν από τη λήξη και το τρίτο στις καθυστερήσεις του αγώνα. Μάλιστα, όπως είπε, το τρίτο γκολ σημειώθηκε χωρίς πίεση. Πρόσθεσε δε ότι η απόφαση να ηττηθεί με 3-0 η ομάδα ήταν του Αρβανιτίδη και ότι ο Λαναρής ήταν απλώς ο «ταχυδρόμος».

Ανέφερε επίσης ότι μετά από αυτά τα γεγονότα ο Καφές ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα και ότι την ίδια πρόθεση εξέφρασε και ο ίδιος.

Για την υπόθεση αυτή, εκτός του προέδρου της Βέροιας Γ. Αρβανιτίδη και του γενικού αρχηγού Λαναρή, κατηγορούμενοι είναι επίσης και οι τότε παίκτες της Βέροιας Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Ιωάννου, Καλογέρης, Μάνος, Παυλίδης, Σκαθαρούδης και Μορένο, αλλά και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL