Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Γκαρά: Η Κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει το κλείσιμο της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου

Eurokinissi

Να πάρουν άμεσα θέση οι κυβερνητικοί Βουλευτές για τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη

Η φυγή της Νοσηλευτικής Σχολής από το Διδυμότειχο δεν μπορεί και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή. Τη στιγμή μάλιστα που και άλλες, κρίσιμες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες και δομές στο Βόρειο και Κεντρικό Έβρο έχουν βάλει ήδη λουκέτο ή ετοιμάζονται για αυτό το αμέσως επόμενο διάστημα" τονίζει σε ανακοίνωσή της η Βουλευτής Έβρου, Νατάσα Γκαρά.

Η ίδια μάλιστα καλεί τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ να πάρουν άμεσα θέση, για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί μεταφοράς του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο.

Πιο συγκεκριμένα η Ν. Γκαρά σημειώνει ότι: πολλά ερωτήματα και απορίες στους κατοίκους όλου του Έβρου έχει δημιουργήσει χθεσινή αναφορά του κ. Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μας, σύμφωνα με την οποία εξετάζεται η μεταφορά του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής Σχολής από το Διδυμότειχο, χωρίς βεβαίως να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δήλωσε: «Εγώ προσωπικά και το Υπουργείο, στηρίζει το αίτημά σας για την ίδρυση της Κτηνιατρικής και τη μεταφορά του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής. Θεωρώ πως είναι δύο απόλυτα δικαιολογημένα αιτήματα θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα από την νέα εθνική αρχή πιστοποίησης και αξιολόγησης της ανώτατης εκπαίδευσης».

Δεν γνωρίζουμε αν η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, σε συνεννόηση και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργού, σχεδιάζει να πάρει και να μεταφέρει αλλού τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου, η οποία μάλιστα επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίστηκε σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Ένα τέτοιο σενάριο, που οι χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού δείχνουν ότι κάποιοι  το εξετάζουν σοβαρά, θα βρει απέναντί του, σύσσωμη την τοπική κοινωνία του Έβρου, τους φορείς, την Αυτοδιοίκηση, την κοινή γνώμη.

Η φυγή της Νοσηλευτικής Σχολής από το Διδυμότειχο δεν μπορεί και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή. Τη στιγμή μάλιστα που και άλλες, κρίσιμες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες και δομές στο Βόρειο και Κεντρικό Έβρο έχουν βάλει ήδη λουκέτο ή ετοιμάζονται για αυτό το αμέσως επόμενο διάστημα.

Θα πρέπει στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί μεταφοράς του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο να πάρουν άμεσα θέση οι τοπικοί Βουλευτές της ΝΔ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις