Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Το Μαξίμου προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Μαξίμου προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά Μητσοτάκη

Τις "φωτιές" που άναψε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου -θεωρώντας "άγονη την αντίδραση" των κατοίκων ενάντια στα νέα κλειστά κέντρα, που "δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά"- επιχείρησαν, αργά το απόγευμα, να σβήσουν απεγνωσμένα οι ένοικοι του Μαξίμου.

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε (Αlpha), αντικατοπτρίζοντας το κυβερνητικό αδιέξοδο λόγω της επιμονής στη δημιουργία των κέντρων - φυλακών, ότι "οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν κάποιο λόγο να είναι πλέον εκεί (σ.σ.: σε Χίο και Λέσβο) και επιστρέφουν στις βάσεις τους". Ταυτόχρονα δε γινόταν γνωστή η αποψινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και τους δημάρχους των νησιών...

Νωρίτερα, μνημείο εμπαιγμού προς τους νησιώτες αποτελούσε ο ισχυρισμός του κ. Μητσοτάκη ότι προηγήθηκε "εξαντλητικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά και οι αποφάσεις επιτέλους υλοποιούνται". Δεν δίστασε δε να υποστηρίξει ότι "είναι προς όφελος των ίδιων των νησιών να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές για να κλείσουν οι προβληματικές δομές".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Βούλγαρο ομόλογό του, επανέφερε εκ νέου την "καραμέλα" ότι "η πολιτική της χώρας μας στο ζήτημα αυτό (σ.σ.: προσφυγικό) άλλαξε". Επιχείρησε δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις έντονες διαμαρτυρίες στα νησιά του βορείου Αιγαίου λέγοντας από την Αλεξανδρούπολη ότι "τα σύνορα εδώ στον Έβρο φυλάσσονται πολύ καλύτερα πια. Είναι κάτι που μας επιβεβαιώνει με όλους τους τρόπους η τοπική κοινωνία. Φυλάσσονται όμως καλύτερα και τα θαλάσσια σύνορά μας".

Σχέδιο... "μην έρχεστε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να καλύψει την έλλειψη κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης "με ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και επιλέγουν να έρθουν στην πατρίδα μας: μην έρχεστε", όπως είπε χαρακτηριστικά. "Γιατί ο δρόμος στον οποίο σας οδηγούν οι διακινητές -τους οποίους πληρώνετε αδρά- δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδος και τελικά στην Ευρώπη" κατέληξε στην "έκκλησή" του προς τους μετανάστες.

Τη... συνδρομή του κορωνοϊού για την επίλυση της κρίσης αναζήτησε χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που, συνεχίζοντας το προχθεσινό ρατσιστικό ντελίριο Πέτσα, ισχυρίστηκε (Alpha) ότι τα ανοιχτά κέντρα "συνιστούν μια βόμβα όχι μόνο για τον κοινωνικό ιστό, αλλά και υγειονομική".

Παραιτήσεις στις ΝΟΔΕ

Η πολιτική της πυγμής προκαλεί βαθιές ρωγμές στους κόλπους της Ν.Δ. Από τις θέσεις που κατείχαν παραιτήθηκαν χθες 16 στελέχη της ΝΟΔΕ Χίου, ενώ με ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΝΟΔΕ Σάμου υπέβαλαν επίσης τις παραιτήσεις τους διαμηνύοντας στο Μαξίμου ότι "διαχωριζόμαστε από τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα του μεταναστευτικού".

Φ. Γεννηματά: "Αποσυμφόρηση των νησιών τώρα"

Σε άτυπη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Α. Λοβέρδος διαφώνησε έντονα με τη σκληρή γραμμή στο προσφυγικό και στα θέματα ασφαλείας. Η Φ. Γεννηματά αγνόησε τις επικρίσεις και τις συστάσεις του και προχώρησε σε σκληρή δήλωση για την "πρόθυμη, άφωνη και αδύναμη κυβέρνηση στην Ευρώπη" που "κάνει επίδειξη πυγμής με επιτάξεις και ΜΑΤ στα νησιά". Υπογράμμισε μάλιστα δηκτικά ότι "η ‘συμφωνία αλήθειας’ του κ. Μητσοτάκη με τους νησιώτες αποδείχθηκε ένα μεγάλο ψέμα και ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Μνημείο ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας. Δεν πάει άλλο. Αποσυμφόρηση των νησιών τώρα!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL