Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Ευκλείδης Τσακαλώτος: / Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ξεχάσατε τις υποσχέσεις για αποσυμφόρηση και οδηγείστε από τη ρητορική Σαμαρά-Βορίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευκλείδης Τσακαλώτος: / Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ξεχάσατε τις υποσχέσεις για αποσυμφόρηση και οδηγείστε από τη ρητορική Σαμαρά-Βορίδη

«Έχετε πάρει πίσω όλες τις υποσχέσεις στον ελληνικό λαό για την αποσυμφόρηση. Αυτά πρέπει να τα εξηγήσετε και πρέπει να πράξετε με ανθρωπισμό και με σεβασμό στα δικαιώματα» τόνισε σχετικά με την αστυνομική καταστολή σε Λέσβο και Χίο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το ασφαλιστικό στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε μια δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Φεβρουάριο του 2017. Σ’ αυτήν ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε «άμεση αποσυμφόρηση» των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

«Εμείς δεν βλέπουμε ούτε αποτελεσματικότητα, ούτε δικαιώματα και λιγότερο απ’ όλα βλέπουμε ανθρωπισμό» σημείωσε ο Ευ. Τσακαλώτος και αναρωτήθηκε πού πήγαν οι προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ. προς τους νησιώτες για την αποσυμφόρηση, αλλά και ο σεβασμός της φιλελεύθερης παράταξης στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Γιατί αποφασίσατε ότι δεν είναι το κλειδί η αποσυμφόρηση, αλλά η αποτροπή; Γιατί οδηγείστε από μια δεξιά ρητορική Βορίδη - Σαμαρά και δεν κρατάτε αυτό που είπε ο δικός σας αρχηγός τον Φλεβάρη του 2017;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Ευ. Τσακαλώτος.

Έντονη κριτική για την αστυνομική καταστολή από την αντιπολίτευση

Έντονη κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει με αστυνομική καταστολή τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών έκαναν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να στείλει καράβια για να απεγκλωβίσει τους πρόσφυγες, κάνει απόβαση που θυμίζει πολεμική επιχείρηση και ασκήσεις κατοχής».

Ο Κλέωνας Γρηγοριάδης από το ΜέΡΑ25 θύμισε στην κυβέρνηση ότι οι πολίτες που ξυλοκοπούνται από την αστυνομία είναι ψηφοφόροι της και πρόσθεσε δηκτικά ότι «αν συνεχίσετε να τους δέρνετε, τελικά θα γίνουν δικοί μας ψηφοφόροι». Ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δέρνει τους πολίτες που «προσπαθούνε να προασπίσουνε το βιός τους και τα νησιά τους».

Αν. Λοβέρδος: Δειλή απέναντι στην αντιπολίτευση η κυβέρνηση

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για ακόμη μία φορά «μάλωσε» την κυβέρνηση για την παθητική της στάση... έναντι της αντιπολίτευσης και επέκρινε τη στάση της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό «από τα δεξιά». Ο Αν. Λοβέρδος κατηγόρησε τα κυβερνητικά στελέχη ότι «πιάστηκαν απολύτως ανέτοιμοι», αλλά και ότι «είναι δειλοί απέναντι στην αντιπολίτευση». Επίσης ζήτησε την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού χωρίς «ιδεοληψίες και δικαιωματισμούς του περασμένου αιώνα» και χωρίς ΜΑΤ, προειδοποιώντας για μετατόπιση των πολιτικών συσχετισμών προς όφελος της Ακροδεξιάς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πυροδοτεί τον λαϊκισμό και από τις δύο μεριές» προκειμένου να καλύψει την «ανυπαρξία» της στρατηγικής του. Αν και παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση «αιφνιδιάστηκε» από το μέγεθος των προσφυγικών ροών, συνέχισε να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση και ισχυρίστηκε ότι ο διάλογος με τους τοπικούς φορείς για τη χρησιμότητα των κλειστών κέντρων κράτησης ήταν «εξαντλητικός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL