Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ευκλ. Τσακαλώτος: Με επιτάξεις και ξύλο αντιμετωπίζετε τους νησιώτες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευκλ. Τσακαλώτος: Με επιτάξεις και ξύλο αντιμετωπίζετε τους νησιώτες (Video)

«Πού είναι αυτή η αποτελεσματικότητα και το επιτελικό κράτος; Έχετε πάρει πίσω όλες τις υποσχέσεις σας για την αποσυμφόρηση των νησιών. Δεν βλέπουμε ούτε αποτελεσματικότητα ούτε δικαιώματα και, λιγότερο από όλα, ανθρωπισμό» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε παρέμβασή του στη Βουλή για την άγρια αστυνομική καταστολή σε Λέσβο και Χίο.https://www.youtube.com/embed/P9j9aPWDNv8

«Είχατε μιλήσει για αποσυμφόρηση και επιτελικό κράτος και όταν στα κλειστά κέντρα αντέδρασαν οι νησιώτες τούς κάνατε επίταξη στην περιουσία τους, κι όταν αντέδρασαν στην επίταξη της περιουσίας στείλατε ΜΑΤ και "δέρνετε τον κόσμο"» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος  αναφέρθηκε σε ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο του 2017 για τη στάση της τότε κυβέρνησης.

«Αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της διαχειριστικής αποτυχίας της σημερινής κυβέρνησης. Μια αποτυχία που οφείλεται τόσο σε ιδεοληπτικές εμμονές, όσο και σε προκλητική ανικανότητα. Μόνο που, στο ζήτημα αυτό, ο κ. πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει αυτό που συνηθίζει. Να φορτώνει σε άλλους τις δικές του ευθύνες. Η αποτυχία είναι όλη δική του».

«Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Αυτή είναι η κρίσιμη λέξη: Αποσυμφόρηση. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν μπορούν να σηκώνουν το βάρος μόνα τους. Ειδικά τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έχουν ξεπεράσει τη δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Και αυτό πρέπει να αλλάξει».

Όπως είπε ο Εκλ. Τσακαλώτος, πρόκειται για λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη Μητσοτάκης, στις 3 Φλεβάρη του 2017. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών συνέχισε θέτοντας προς τους βουλευτές της ΝΔ ερωτήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση:

•    Γιατί εγκαταλείφθηκε η αποσυμφόρηση ως πολιτική που θεωρούσε ο κ. Μητσοτάκης το 2017 κλειδί για τη λύση και υιοθετήθηκε η αποτροπή;

•    Γιατί η ΝΔ οδηγείται από τη δεξιά ρητορική Βορίδη-Σαμαρά και έχει εγκαταλείψει αυτά που έλεγε ο ίδιος ο Αρχηγός της το 2017;

•    Τι έγινε με το επιτελικό κράτος;

•    Πώς εξηγείτε εσείς ότι ο αριθμός των προσφύγων είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος σε αυτά τα νησιά;

•    Πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ αυτή την κατάσταση; Με κλειστά κέντρα;

•    Κι όταν οι επιλογές της κυβέρνησης για τα κλειστά κέντρα συναντούν την αντίδραση των νησιωτών η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι η επίταξη της περιουσίας τους; Κι όταν αντιδρούν στην επίταξη της περιουσίας θα στέλνετε ΜΑΤ και θα δέρνετε τον κόσμο; Αυτή είναι η απάντησή της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας;

•    Και για να τα καλύψει όλα αυτά θα συνεχίσει η κυβέρνηση μέσω του κ. Πέτσα να λέει ότι επειδή έχουμε ιούς πρέπει να υπάρχουν κλειστά κέντρα γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία;».

Έτσι λοιπόν, με βάση όλα τα παραπάνω, ο Ευκλ. Τσακαλώτος τόνισε ότι δημιουργούνται απορίες πότε θα φανεί η αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους.

«Γιατί η αποτελεσματικότητα και η επιτελικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του γενικού επιτελείου στρατού της Γερμανίας όταν τον Αύγουστο του 1914 υποσχέθηκε στον Κάιζερ ότι θα είναι στο Παρίσι ως τα Χριστούγεννα. Και τρία χρόνια μετά και τρία εκατομμύρια θύματα μετά είχε ο Κάιζερ είχε κερδίσει μια περιοχή που αντιστοιχούσε σε μισό γήπεδο ποδοσφαίρου 7 επί 7» σημείωσε καυστικά.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος κάλεσε την κυβέρνηση αφού δεν μπορεί να έχει αποτελεσματικό, επιτελικό κράτος, μέχρι να το φτιάξει αυτό το αποτελεσματικό, επιτελικό κράτος «θα μπορούσε να αποδείξει ότι έστω έχει κάποιον ανθρωπισμό. Θα μπορούσε να αποδείξει ότι είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που υποτίθεται ότι στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Κλείνοντας ανέφερε ότι με αυτά που γίνονται η ΝΔ έχει πάρει πίσω όλες τις υποσχέσεις της προς τον ελληνικό λαό για αποσυμφόρηση των νησιών. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το εξηγήσει στον ελληνικό λαό και πρέπει να ενεργήσει με ανθρωπισμό και με σεβασμό στα δικαιώματα. Γιατί αυτή τη στιγμή κανείς δεν βλέπει ούτε αποτελεσματικότητα, ούτε δικαιώματα και λιγότερο από όλα ανθρωπισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL