Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μπλόκο στις μεθοδεύσεις ΝΔ-Κιν.Αλλ. και από την Αστυνομία

Ένα ακόμα φιάσκο έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια της ΝΔ και του Κιν.Αλλ. να αποκαλύψουν την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων του σκανδάλου Novartis. Ο «Μάξιμος Σαράφης» θα καταθέσει με τεχνικά μέσα ηχητικής μετάδοσης, ξεκαθαρίζει η αστυνομία

Παρά τις αγωνιώδεις μεθοδεύσεις και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της πλειοψηφίας της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, η αρμόδια αστυνομική υπηρεσία ξεκαθαρίζει με έγγραφο που απέστειλε πριν λίγη ώρα στην επιτροπή, πως ο «Μάξιμος Σαράφης» είναι διατεθειμένος να καταθέσει στην επιτροπή. Πέραν αυτού όμως ο αρμόδιος αξιωματικός της Αστυνομίας διαβεβαίωσε, σύμφωνα με την σχετική αναφορά, πως θα μεριμνήσει προκειμένου ο προστατευόμενος μάρτυρας να καταθέσει σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Εισαγγελέως Εγκλημάτων κατά της διαφθοράς, δηλαδή από ειδικό χώρο μετάδοσης καταθέσεων, και μάλιστα και αλλοιωμένη φωνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος αξιωματικός της αστυνομίας στην αναφορά που εστάλη στα μέλη της επιτροπής πριν από λίγο, γνωστοποιεί πως χτες (20/2/2020) το μεσημέρι ο προστατευόμενος μάρτυρας με πλασματική ονομασία «Σαράφης Μάξιμος» συνομίλησε μαζί του και του ανέφερε πως ο λόγος που δεν προσήλθε ενώπιον της επιτροπής δεν ήταν από απείθεια, αλλά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου σχετικά με τη διαφύλαξη της μυστικότητάς του, καθώς η επιτροπή απέρριψε το αίτημα του να εξετασθεί με τεχνικά μέσα ηχητικής μετάδοσης της κατάθεσής του, με αλλοιωμένη φωνή.

Ο Μάξιμος Σαράφης, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να διαβεβαίωσε μάλιστα τον αξιωματικό του αρμοδίου τμήματος πως επιθυμεί να συνεργαστεί με την επιτροπή και να συμβάλει στο σκοπό της με την εξέτασή του, εφόσον όμως τηρηθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις.

Ο αρμόδιος αστυνομικός διαβεβαίωσε μάλιστα τον «Μάξιμο Σαράφη» πως η υπηρεσία του ως αρμόδια για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχουν διαταχθεί για τον ίδιο, όπως αυτά προσδιορίστηκαν από την αρμόδια προς τούτο Εισαγγελέα Εγκλημάτων κατά της διαφθοράς, ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο «Μάξιμος Σαράφης», κατόπιν αυτής της σημαντικής διαβεβαίωσης, απάντησε στον αρμόδιο αξιωματικό της Αστυνομίας πως βρίσκεται στη διάθεση της επιτροπής και θα μεταβεί στον τόπο που θα του υποδεχθεί από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό χώρο μετάδοσης καταθέσεων αυτής, εφόσον αυτό του γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

 

Συντάκτης: ΑΥΓΗ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις