Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Σ. Φάμελλος: Στο στόχαστρο ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Φάμελλος: Στο στόχαστρο ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων

«Η ουσία είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να αποκαλυφθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, μία υπόθεση διαφθοράς και απώλειας δημόσιου χρήματος, όπως αποδείχθηκε από την επίσημη έρευνα του FBI και από τους προστατευόμενους μάρτυρες στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας» δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Ενώ και σήμερα υπάρχουν πρωτοσέλιδα στον Τύπο που αναφέρουν ότι οι τιμές των φαρμάκων καθορίζονταν στα υπουργικά γραφεία, και ενώ παράλληλα, οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν καμία σχέση με τον κύριο Παπαγγελόπουλο, η ΝΔ, και πιθανώς και άλλα κόμματα που συμμετέχουν στην προανακριτική, προσπαθούν συντονισμένα να αποκαλύψουν την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων. Θίγουν με αυτόν τον τρόπο τον ίδιο το θεσμό και τους διεθνείς κανόνες δικαίου. Γιατί εάν κάποιος φοβάται, πώς στη συνέχεια θα καταγγείλει υποθέσεις διαφθοράς στη δικαιοσύνη; Κανείς δεν θα μιλάει για κάποιο οικονομικό σκάνδαλο ή υπόθεση διαφθοράς!» επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Τόνισε στη συνέχεια, ότι πολιτικά στελέχη της ΝΔ που σήμερα κάνουν δηλώσεις «βγάλτε τις κουκούλες» έχουν αποδεχτεί από την άλλη τη συμμετοχή βουλευτών που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis, όπως ο κύριος Πλεύρης που διετέλεσε νομικός σύμβουλος του τότε Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και έχει αποδειχθεί ότι έκανε συναντήσεις με τον κ Φρουζή που είναι ο βασικός κατηγορούμενος, στην προανακριτική επιτροπή. Και αυτό είναι μεμπτό ειδικά τώρα που τα ίδια πρόσωπα προσπαθούν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των μαρτύρων.

Ανέφερε ότι όλοι πρέπει να κρίνουμε, να παροτρύνουμε, και να ζητούμε από τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, καθώς πολλές φορές ακόμη και υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα δεν φτάνουν στην πόρτα της δικαιοσύνης. Ως παράδειγμα, ανέφερε τα δάνεια με αέρα των ΜΜΕ και ειδικά την αποκάλυψη για δάνειο 15 εκατ. ευρώ με αέρα σε εκδότη ΜΜΕ τον Αύγουστο του 2016, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ και των πολιτικών κομμάτων.

Ο Σ.Φάμελλος σχολίασε τέλος, τα αρνητικά πρώτα δείγματα γραφής της ΝΔ στην οικονομία, την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, τη μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο κατά 743 εκατ. ευρώ λέγοντας: «Ενώ, η ΝΔ όφειλε να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της οικονομίας, την έξοδο από τα Μνημόνια, τους θετικούς ρυθμούς και δείκτες ανάπτυξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα, φαίνεται, δυστυχώς, ότι οι υποσχέσεις της στον τομέα της οικονομίας ήταν άλλη μία απάτη, όπως το μέρισμα, η διατήρηση της 13ης σύνταξης, το προσφυγικό, το Μακεδονικό. Το να θεωρούν δείγμα ανάπτυξης τις αγορές των διαμερισμάτων airbnb ή τη φούσκα του real estate είναι μεγάλο, στρατηγικό λάθος για την οικονομία, όταν παράλληλα η ΝΔ δεν έχει καμία πρόταση για τη βιομηχανία, την καινοτομία, τις εξαγωγές, την οικονομία του πραγματικού προϊόντος.

Η εξαπάτηση αυτή αποτυπώνεται στην αποτυχία να μπουν, ακόμη και σήμερα, οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, όπου ο κύριος Γεωργιάδης δήλωνε, προεκλογικά, ότι θα λυθούν όλες οι εκκρεμότητες μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και ενώ έκανε δηλώσεις επανειλημμένα έξω από το Μαξίμου ότι οι εργασίες στο Ελληνικό θα είχαν αρχίσει έως το τέλος του 2019. Τελικά αποδείχτηκε ότι και στο Ελληνικό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δίκιο και τώρα η ΝΔ δεν μπορεί να επιτύχει ούτε το χρονοδιάγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τέλος 2019. Ο κύριος Γεωργιάδης έχει προσωπική ευθύνη για αυτήν την αποτυχία, και ενώ έχει υιοθετήσει το ρόλο κυβερνητικού Εκπροσώπου, στο Υπουργείο Οικονομίας δεν πάμε καθόλου καλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL