Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Χρ. Γιαννούλης: Η κυβέρνηση καταλύει την έννοια του κράτους δικαίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Γιαννούλης: Η κυβέρνηση καταλύει την έννοια του κράτους δικαίου

Επίθεση στην κύβέρνηση αλλά και το ΚΙΝ.ΑΛ για τις μεθοδεύεις στο θέμα των προστατευόμενων  μαρτύρων, εξαπέλυσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. 

Πιο αναλυτικά ο κύριος Γιαννούλης τόνισε:

«Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες ενός κράτους δίκαιου. Οι μάρτυρες, ανεξάρτητα εάν είναι αξιόπιστοι ή όχι, πρέπει να προστατεύονται και όχι να απειλούνται με το «νόμο του Λίντς». 

Πηγές του Αρείου Πάγου επισημαίνουν πως δεν αίρεται το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων που δεν προσέρχονται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης και πως δεν συνιστά  ποινική ευθύνη η μη εμφάνισή τους στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων  μαρτύρων αίρεται μόνον από τον εισαγγελέα διαφθοράς. Η ΝΔ όταν βρίσκεται στη γωνία καταφεύγει στη μέθοδο της υστερίας, με κύριο εκφραστή της τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κύριος Γεωργιάδης δεν δίστασε να αποκαλύψει δημοσίως τα ονόματα των δύο «προστατευόμενων» μαρτύρων. Εάν η ΝΔ και το παρακολούθημα της το ΚΙΝΑΛ ήθελαν να αποδώσουν ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρας είχαν τη ευκαιρία να το κάνουν. Αλλά όχι μόνο δείλιασαν αλλά ντράπηκαν, γιατί η πολιτική μεθόδευση έχει και αυτή τα όρια της. Δυστυχώς η πολιτική ευτελίζεται σε δημόσιο θέαμα με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.»
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL