Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Στ.Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την ΝΔ σεβόταν απόλυτα την νομιμότητα και τους θεσμούς (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ.Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την ΝΔ σεβόταν απόλυτα την νομιμότητα και τους θεσμούς (Ηχητικό)

«Ο κ. Τσίπρας δεν εννοούσε κανένα πραξικόπημα. Εννοούσε την ενδυνάμωση των θεσμών ώστε να μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί κανονικά, όπως όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, κληθείς να σχολιάσει, τις αντιδράσεις για την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «ελέγχου των αρμών της εξουσίας».https://www.youtube.com/embed/DOGl_43V1q8

Επιπλέον, ο Στ.Κούλογλου μιλώντας στο «Status fm» τόνισε ότι «όπως έδειξε κατά την θητεία του στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ σεβόταν απόλυτα την νομιμότητα και τους θεσμούς. Αντιθέτως, βλέπουμε την νέα κυβέρνηση, της ΝΔ, να είναι εκείνη που τα παραβιάζει αυτά»

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, υπενθύμισε ότι όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει ότι ήταν αντισυνταγματικός ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε σεβαστεί την εν λόγω απόφαση. «Στον αντίποδα η ΝΔ κατήργησε ευθύς αμέσως την Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού, ενώ άλλαξε τον νόμο και διόρισε επικεφαλής της ΕΥΠ κάποιον που δεν έχει τα τυπικά προσόντα».

«Η ενδυνάμωση των θεσμών είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχουν ακόμη ανεξέλεγκτοι ολιγάρχες, που αξιοποιώντας τα ΜΜΕ, επιβάλουν την δική τους ατζέντα στην χώρα», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και πρόσθεσε ότι «το ΕΣΡ, που δεν λειτουργεί, δεν θα έπρεπε να ελέγχει τα μονοπώλια; Θα έπρεπε. Αυτή την ανεξάρτητη αρχή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ενδυνάμωσε όσο θα έπρεπε. Επίσης πρέπει να γίνουν κινήσεις για ακόμη μεγαλύτερη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Αυτά εννοούσε ο κ. Τσίπρας».

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις του σκανδάλου Novartis, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως ο κ. Αγγελής «είναι ένα τραγικό πρόσωπο. Του έδωσαν οι Αμερικανοί στικάκι με όνομα Έλληνα πολιτικού με λογαριασμούς στις ΗΠΑ, που είχαν βρει κατά την έρευνά τους για το σκάνδαλο, και δεν το πήρε. Κανονικά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα -εάν δεν είχε περάσει από έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες- θα έπρεπε να ντρέπεται να κυκλοφορεί. Είναι αυτός εισαγγελέας επικεφαλής κατά της Διαφθοράς;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL