Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Νέο κρούσμα κακής νομοθέτησης από την κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέο κρούσμα κακής νομοθέτησης από την κυβέρνηση

Άλλο ένα κρούσμα κακής νομοθέτησης κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της ενσωμάτωσης της κοινοτικής Οδηγίας για την είσοδο αλλοδαπών για πρακτική άσκηση.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε σε επίπεδο επιτροπής ως νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όμως εν τω μεταξύ επανασυστάθηκε το υπουργείο Μετανάστευσης. Παρ’ όλα αυτά το νομοσχέδιο συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ως νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με εισηγητή τον... αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απόσυρση κι επανακατάθεση του νομοσχεδίου, όμως η κυβέρνηση επικαλέστηκε την ανάγκη γρήγορης ενσωμάτωσης της κοινοτικής Οδηγίας για να αποφευχθεί το πρόστιμο.

«Είναι ένα θέμα που αφορά το σύνταγμα, την τήρηση της νομοθετικής λειτουργίας και της καλής νομοθέτησης, για την οποία τόσο κόπτεται, αλλά δυστυχώς συνεχώς παραβιάζει η κυβέρνηση» επισήμανε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τους ισχυρισμούς του Γ. Κουμουτσάκου για τον κίνδυνο επιβολής προστίμου από την Ε.Ε. και θύμισε ότι το νομοσχέδιο συζητήθηκε στην Επιτροπή στις 15 Οκτωβρίου και στη συνέχεια δεν προωθήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μέχρι χθες. «Υπάρχει ζήτημα σωστής λειτουργίας και νομοθέτησης» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Κυνική ΠΝΠ για τις επιτάξεις

Παράλληλα η Μ. Ξενογιαννακοπούλου κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να αποσύρει την «αυταρχική, αντιδημοκρατική αλλά και κυνική» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις επιτάξεις, και ζήτησε να μην προχωρήσει η κατασκευή των κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL