Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Δημιουργείτε πρόσφορο έδαφος για τη ρητορική της Ακροδεξιάς"

Η Φ. Γεννηματά κατά της κυβερνητικής πολιτικής αποτροπής στο προσφυγικό - μεταναστευτικό - Οριοθετώντας τις θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έναντι των θέσεων της κυβέρνησης, που στήριξε ο Αν. Λοβέρδος, η Φ. Γεννηματά ζητάει "άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική"

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών ζήτησε η Φ. Γεννηματά επιτιθέμενη στην κυβέρνηση για τις “αυταρχικές επιτάξεις” και τη δημιουργία κλειστών κέντρων παράλληλα με τα ανοικτά, εξαγγελίες που “εντείνουν το πρόβλημα”. Ωστόσο, ακριβώς αυτές τις επιλογές της Ν.Δ. που συνθέτουν το δόγμα της αποτροπής, υιοθετούσε, δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα, ο Ανδ. Λοβέρδος, κινούμενος προφανώς εκτός κομματικής γραμμής.

Απέναντι λοιπόν σε αυτό το δόγμα της Ν.Δ. -που υπερασπίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.- η Χαρ. Τρικούπη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της “δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τη ρητορική της Ακροδεξιάς”, την επέκρινε για “απουσία σχεδίου και προετοιμασίας, ανικανότητα, πρόχειρες επιλογές” και “επιχείρηση αυταρχικής επιβολής, όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι”. “Διχάζουν αντί να ενώνουν. Έτσι όμως το πρόβλημα διαιωνίζεται και δεν θα οδηγηθούμε παρά σε νέες επικίνδυνες εκρήξεις”, σημείωσαν.

Υπό αυτό το πρίσμα, με τις δηλώσεις που έκανε χθες μετά από συνάντησή της με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, αλλά και με το προαναφερθέν εκτενές πολυσέλιδο ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε από τη Χαρ. Τρικούπη, η Φ. Γεννηματά οριοθέτησε εκ νέου τις θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τη στάση της απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανέφερε ότι “ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα εξελίσσεται σε εθνική τραγωδία” και ότι “το κυβερνητικό αλαλούμ οξύνει την κρίση, με τον αυταρχισμό και τις επιτάξεις η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά, οι επιλογές της δεν λύνουν το πρόβλημα”. Πρόσθεσε ότι “οι νησιώτες έχουν εξαντληθεί” και “είναι ώρα για ριζικές λύσεις: Με άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Με ουσιαστικό ρόλο της Frontex στη φύλαξη των συνόρων. Με πλήρη κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου και κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Με αλλαγή της κοινής δήλωσης, ώστε να σταματήσει ο Ερντογάν να εκβιάζει εμάς και την Ευρώπη”.

Ισοπεδώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα όμως, η Φ. Γεννηματά συνεχίζει να ισοπεδώνει την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Ελλάδας για την αντιμετώπιση του ζητήματος, εξισώνοντάς την με την παντελή έλλειψη σχεδίου, τον ερασιτεχνισμό, τις παλινωδίες και τα μπαλώματα ακροδεξιού υφάσματος με τα οποία προσπαθεί περισσότερο να κάνει επικοινωνιακή πολιτική παρά να διαχειριστεί το ραγδαία αυξανόμενο πρόβλημα η κυβέρνηση της Ν.Δ. Έτσι, δήλωσε ότι “Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με την προθυμία τους απέναντι στους Ευρωπαίους, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών”.

Ν. ΛΙΟΝ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις