Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Νέα ήθη από το γραφείο πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης: Από την απραξία, τώρα σπόνσορες ιδιωτικών κολεγίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα ήθη από το γραφείο πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης: Από την απραξία, τώρα σπόνσορες ιδιωτικών κολεγίων

Από την ενασχόληση για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Μακεδονίας και της Θράκης επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το γραφείο πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης φαίνεται να πέρασε επί ημερών κυβέρνησης Ν.Δ. από την απραξία στο σπονσοράρισμα ιδιωτικών κολεγίων...

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η πρόσκληση του New York College για την ημερίδα που διοργανώνει με θέμα «Αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Ο κρίσιμος ρόλος της ηγεσίας», η οποία αναφέρει επί λέξει ότι «η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College με την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη». Η σχετική πρόσκληση που είδε το φως της δημοσιότητας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, αφού στάλθηκε λίγες ημέρες μετά τη νομοθέτηση από την κυβέρνηση της εξίσωσης των πτυχίων των ΑΕΙ με τα κολέγια.

Ο πρώην προϊστάμενος του γραφείου πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης Γιώργος Αγγελόπουλος μιλώντας χθες στο Κόκκινο όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αυτήν την υπόθεση, τόνισε ότι "το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης εισάγει νέα ήθη, τα οποία εγκαινιάζονται με αφορμή μια εκδήλωση που διοργανώνει ένα ιδιωτικό κολέγιο, στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που εξισώνει τους τίτλους σπουδών των κολεγίων με τα πτυχία των δημοσίων πανεπιστημίων».

Ακόμη, αναφερόμενος στην επικεφαλής του γραφείου Μαρία Αντωνίου, υπογράμμισε ότι «μια κρατική λειτουργός, η προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου, πρακτορεύει με την παρουσία και τη στήριξή της μια ιδιωτική επιχείρηση». Κληθείς να αποτιμήσει τη μέχρι στιγμής θητεία της στο συγκεκριμένο κυβερνητικό πόστο και το έργο του γραφείου από την ώρα που ανέλαβε κυβέρνηση η Ν.Δ. και το επανίδρυσε, αφού πρώτα το κατήργησε, απάντησε: «Δεν μπορώ να κρίνω αυτό που είδα, γιατί δεν είδα. Όταν θα δούμε κάποιες δημιουργικές παρεμβάσεις, τότε θα μπορούμε να σχολιάσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως αναφέρεται στην επίμαχη επιστολή - πρόσκληση, θα απευθύνουν χαιρετισμό, πέρα από τη διευθύντρια του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο διευθυντής του Τομέα Επικοινωνίας του ΣΕΒ Δ. Βέργαδος. Μάλιστα δήμος και ΠΚΜ φέρονται να έχουν την εκδήλωση του ιδιωτικού κολεγίου «υπό την αιγίδα» τους.

Άλλα λόγια από τη Μ. Αντωνίου

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η πρόσκληση του ιδιωτικού κολεγίουλέει με σαφήνεια ότι έχει την «επίσημη υποστήριξη» της συγκεκριμένης κυβερνητικής δομής, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου δήλωσε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη είναι επίσημος υποστηρικτής εκδήλωσης κολεγίου. Έλαβα πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό σε ημερίδα του συγκεκριμένου κολεγίου και απάντησα θετικά».

«O tempora o mores...» είναι το σχόλιο του Γ. Αγγελόπουλου, που παραπέμπει στο περιεχόμενο της επιστολής - πρόσκλησης που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Όταν το πρωθυπουργικό γραφείο ήταν "άχρηστο" για τη Ν.Δ.

«Μέχρι πριν από λίγους μήνες το γραφείο πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη 'έτρεχε' για τα σχολικά γεύματα και τη σχολική στέγη, την απόδοση των στρατοπέδων στη δημόσια χρήση, την αναβάθμιση των υποδομών και κυρίως του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ, την ενίσχυση του Θεάτρου του Δάσους του ΚΘΒΕ και μερικά ακόμα 'αντιπαραγωγικά' θέματα.

Σήμερα, με 'περηφάνια' όπως γράφεται, ασχολείται με τις εκδηλώσεις των κολεγίων της πόλης. Ο καθείς - και η καθεμιά - με τις αξίες του...» ήταν το καυστικό σχόλιο που ανάρτησε πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης στα σόσιαλ μίντια.

Το ίδιο καυστική είναι και η βουλευτής Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, που ήταν και η πρώτη επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, «Η Ν.Δ. αφού κατάργησε το... 'άχρηστο' γραφείο πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης που τόσο λοιδόρησε, το επανασύστησε αναγνωρίζοντας την αξία του θεσμού που δημιούργησε ο Αλέξης Τσίπρας. Από τον Αύγουστο που επαναλειτουργεί, μόλις σήμερα, επτά μήνες μετά, ενημερωνόμαστε από τον Τύπο για τις 'ασχολίες' του... Στηρίζει εκδηλώσεις ιδιωτικών κολεγίων της πόλης» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως «εμείς πάλι ασχοληθήκαμε με μια σειρά από άλλα ζητήματα» και απαρίθμησε τις δράσεις που ανέπτυξε το γραφείο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να επιλυθούν σειρά προβλημάτων που τα περισσότερα δεν απαιτούσαν χρήμα, αλλά πολιτική βούληση. Μερικές από αυτές ήταν η απόδοση πρώην στρατοπέδων στους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, τα σχολικά γεύματα, η απόδοση της Α' προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στον δήμο, η ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, η στήριξη του ΚΘΒΕ, επίλυση προβλημάτων του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», η ίδρυση των ΤΟΜΥ και δεκάδες άλλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL