Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Η Ελ. Τουλουπάκη "πυροβολεί" το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ελ. Τουλουπάκη "πυροβολεί" το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ελένη Τουλουπάκη μετά το αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να κληθεί στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής όχι ως μάρτυρας, αλλά ως ύποπτη. Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η «Αυγή» της Κυριακής, το θέμα έθεσε πρώτη η Ν.Δ. διά του εισηγητή της Θάνου Πλεύρη, όμως στη συνέχεια αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει και να διαρρεύσει ότι δεν θα στηρίξει το αίτημα που είχε ήδη καταθέσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Μπούγα η εισαγγελέας Διαφθοράς προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη κλήτευσή της ως «ύποπτης» για την τέλεση αξιόποινων πράξεων συνιστά κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. «Ενέργειες όπως η προαναφερόμενη συνιστούν ευθεία παρέμβαση από συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής που υπέβαλαν το ανωτέρω αίτημα στη δικαστική έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιοι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου» τονίζει επισημαίνοντας ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή «είναι αρμόδια κατά τον νόμο να κρίνει μόνο για ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα».

Ζητάει επιβολή ποινών

Η Ελ. Τουλουπάκη ζητάει εμμέσως πλην σαφώς και τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που πρότειναν την κλήση της ως υπόπτου, καθώς επικαλείται τον Κώδικα Δεοντολογίας της Βουλής. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για παράβαση των γενικών αρχών του Κώδικα Δεοντολογίας (άρθρο 2), που επιφέρει ποινές από ανάκληση στην τάξη έως και μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Τσατάνη κατά Παπαγγελόπουλου

Χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία συνέχισε τις επιθέσεις κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι, διαφωνία τους έγκειται στο ότι η Γ. Τσατάνη πήρε από την Εισαγγελία Διαφθοράς όλες τις δικογραφίες Βγενόπουλου και τις έθεσε στο αρχείο, όπως φέρεται να είχε προβλέψει ο επιχειρηματίας. Για την πρωτοβουλία της πέρασε από πειθαρχικά που την τιμώρησαν.

«Επανέλαβε τα ανόητα ψέματά της. Παρέλειψε όμως για άλλη μια φορά να εξηγήσει με ποιον τρόπο και με ποιο κίνητρο κατάφερε μόνο μέσα σε 72 ώρες να μελετήσει και να κατανοήσει χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας του σκανδάλου Βγενόπουλου με ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα και την Κύπρο και να συντάξει πράξη αρχειοθέτησης εκατοντάδων σελίδων» σχολίασε ο Δ. Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του.

Η Γ. Τσατάνη ισχυρίστηκε χθες ότι έχει τηλεφωνικό αρχείο από το οποίο προκύπτει ότι της τηλεφωνούσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. «Η σοβαρότητα ενός ανθρώπου κρίνεται από τη σχέση της λογικής με τα έργα του. Στον Δ. Παπαγγελόπουλο αμφισβητώ αυτή τη σοβαρότητα. Την αμφισβητώ γιατί, με την εξουσία που είχε, πίστευε ότι μπορούσε να επέμβει στην εισαγγελική μου κρίση. Νόμιζα ότι ήμουν διαβλητή. Δεν ήμουν» ήταν η καταληκτική δήλωση της Γ. Τσατάνη.

Σήμερα η Προκαταρκτική συνεδριάζει για διαδικαστικά θέματα και τη σειρά κατάθεσης μαρτύρων, ενώ θα αποσταλεί κλήση για τις 12 Φεβρουαρίου στην αντιεισαγγελέα Εφετών Ευγενία Κυβέλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL