Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Αποκαλύφθηκε ότι η δίωξη είναι πολιτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκαλύφθηκε ότι η δίωξη είναι πολιτική

Η κυβέρνηση και η Ν.Δ. αποκάλυψαν με τις δηλώσεις τους ότι η δίωξη Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική και όχι ποινική, τονίζουν οι δικηγόροι του πρ. αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα. Αφορμή για την παρέμβασή τους είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της Ν.Δ. μετά από καταθέσεις μαρτύρων στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενη παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην έρευνα του σκανδάλου της Novartis.

Σημειώνεται ότι κυβέρνηση και Ν.Δ. υιοθετούν τις καταθέσεις και τις αξιοποιούν παρά το ότι δεν αναφέρονται στο σκάνδαλο της Novartis. Αντίθετα σιωπούν για τις νέες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου επαναλαμβάνουν μέχρι κεραίας όσα έχουν πει για τα πολιτικά πρόσωπα και δηλώνουν ότι δεν δέχθηκαν πιέσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Παράνομη συμπεριφορά

«Η κυβέρνηση και η Ν.Δ., πριν αλέκτωρ λαλήσει αναίρεσαν τον εαυτό τους, αποκαλύπτοντας πανηγυρικά ότι η δίωξη του Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική και όχι ποινική», υπογραμμίζουν συνήγοροι υπεράσπισης του Δ. Παπαγγελόπουλου.

«Συγκεκριμένα, ενώ η κυβέρνηση είχε δηλώσει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι δεν συμμετείχε στην συζήτηση της πρότασης των βουλευτών της Ν.Δ., γιατί δήθεν δεν ήθελε να επηρεάσει την διαδικασία και τους βουλευτές, τώρα επικαλούμενη , τελείως παράνομα και αυθαίρετα, τις απόρρητες καταθέσεις των τελευταίων μαρτύρων, «εξέδωσε καταδικαστική απόφαση» υποκαθιστώντας την Δικαιοσύνη και παραβιάζοντας και το τεκμήριο της αθωότητας. Το ίδιο έκανε και η Ν.Δ., παρεμβαίνοντας σαφώς και ανεπίτρεπτα στο έργο της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής, της Ολομέλειας της Βουλής και της Δικαιοσύνης», επισημαίνουν ο Δ. Τσοβόλας και η Λ. Τσοβόλα.

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις. Η Ν.Δ. και η κυβέρνηση κατηγορεί αβάσιμα και αναπόδεικτα τον Δ. Παπαγγελόπουλο για μυστικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, και αυτοί με τον πιο πανηγυρικό (δημόσιο) τρόπο παρεμβαίνουν στα θεσμικά Δικαστικά Όργανα (Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφούλη που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση) καθώς και στην Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής που λειτουργούν ως Εισαγγελικά Όργανα», σχολιάζουν οι συνήγοροι του πρ. αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Παράνομη συμπεριφορά

«Αυτή η απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά της κυβέρνησης και της Ν.Δ. αποκαλύπτει και την προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες, με την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, επειδή μέχρι σήμερα δεν προέκυψε κανένα σοβαρό συγκεκριμένο στοιχείο που να δικαιολογεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου για τις πράξεις που αποφάσισε η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής (Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ)», υπογραμμίζουν και προσθέτουν: «με τέτοιες όμως παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και επικοινωνιακές πρακτικές, δεν αναβαθμίζεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης, ούτε καταξιώνονται οι δικαστικές λειτουργίες της Βουλής που προβλέπονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο περί ευθύνης των υπουργών». «Τελικά η αλήθεια θα λάμψει πολύ γρήγορα όταν δημοσιοποιηθούν ολόκληρες οι καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, καθώς και τα έγγραφα που υπάρχουν στις δικογραφίες», καταλήγουν οι συνήγοροι του Δ. Παπαγγελόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL