Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Η Ν.Δ. παίρνει πίσω την κλήση της Τουλουπάκη ως ύποπτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. παίρνει πίσω την κλήση της Τουλουπάκη ως ύποπτης

Σε πλήρη οπισθοχώρηση και αναδίπλωση υποχρεώθηκε η Ν.Δ. στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, καθώς απέρριψε χθες το αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να κληθεί ως ύποπτη η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ το είχε αποδεχθεί προχθές στη συνεδρίαση της Επιτροπής! Την ίδια ώρα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Μπούγα καταγγέλλει πολιτική δίωξη σε βάρος του, συνεχή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας και ζητά να κληθεί ως μάρτυρας ο Αντώνης Σαμαράς και άλλα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και δικαστικοί.

Στη Ν.Δ. χθες κατάλαβαν πόσο μεγάλο λάθος θα είναι η κλήση της Ελ. Τουλουπάκη ως ύποπτης για την τέλεση παρανόμων πράξεων, όπως είχε ζητήσει προχθές ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου. Επισημαίνεται ότι την ιδιότητα του υπόπτου μπορεί να την αποδώσει μόνο η Δικαιοσύνη και εν προκειμένω οι εισαγγελείς που ερευνούν το σκάνδαλο της Novartis. Αυτό όμως δεν είχε εμποδίσει προχθές τον εισηγητή της Ν.Δ. Θάνο Πλεύρη από το να ζητήσει την ακύρωση της προηγούμενης κλήτευσης Τουλουπάκη προκειμένου με τη νέα κλήτευση η εισαγγελέας να κληθεί ως ύποπτη. Χθες ο Θ. Πλεύρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Επιτροπή και ενημέρωσε ότι η Ν.Δ. δεν θα συνυπογράψει το αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ....

«Κατάπτυστο νομικό πραξικόπημα»

Από την πλευρά του, ο Δ. Παπαγγελόπουλος προειδοποιεί ότι δεν πρέπει η Επιτροπή να ολοκληρώσει τις εργασίες χωρίς να εξεταστούν συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο Α. Σαμαράς, που τον έχει μηνύσει, και άλλα πολιτικά πρόσωπα που έχουν στραφεί εναντίον του αλλά και λειτουργοί της Δικαιοσύνης στους οποίους έχει αναφερθεί ο Ι. Αγγελής. «Είναι προφανές ότι επειδή από τις μέχρι τώρα εργασίες της Επιτροπής σας δεν έχει προκύψει απολύτως κανένα στοιχείο ενοχής μου, επιχειρείται με συνεχείς αντισυνταγματικές και παράνομες πράξεις και με αλλεπάλληλα νομικά πραξικοπήματα η δημιουργία και διατήρηση δυσμενούς επικοινωνιακού κλίματος εναντίον μου προκειμένου να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου» αναφέρει στην επιστολή του σημειώνοντας ότι βουλευτές της Ν.Δ. διαρρέουν ότι η Επιτροπή «σχεδιάζει άρον - άρον το κλείσιμο των εργασιών της».

«Μεθοδεύεται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου πριν η Δικαιοσύνη αρχειοθετήσει τις καταγγελίες κατά των φυσικών αυτουργών. Αρχειοθέτηση η οποία είναι βέβαιη μετά τις γνωστές πρόσφατες, απολύτως σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών και του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που απαλλάσσουν από κάθε ποινική και πειθαρχική ευθύνη την Ελ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς» προειδοποιεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και επισημαίνει ότι «θα είναι αδιανόητο η Επιτροπή να ολοκληρώσει τις εργασίες της χωρίς να καταθέσουν ενώπιον της:

- Ο μηνυτής του Α. Σαμαράς.

- Τα πολιτικά πρόσωπα που στρέφονται εναντίον του χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, επειδή διαισθάνονται ή νιώθουν, όπως κατέθεσαν χωρίς ίχνος ντροπής, ότι είναι δήθεν αναμεμειγμένος στη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

- H πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η Μαρία Παπασπύρου και όλοι όσοι αναφέρονται στις αλλεπάλληλες καταθέσεις και καταγγελίες Αγγελή προκειμένου να διερευνηθεί η αξιοπιστία του.

- Tα μέλη της Επιτροπής σας που αποκλείστηκαν παράνομα από τις εργασίες της, επειδή επρόκειτο δήθεν να εξεταστούν ως μάρτυρες. Η μη εξέτασή τους ως μαρτύρων αποδεικνύει ότι η εξαίρεσή τους ήταν μεθοδευμένη και προσχηματική και συνιστά έναν επιπλέον λόγο ακυρότητας της διαδικασίας.

- Οι μάρτυρες την εξέταση των οποίων θα προτείνει όταν εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής».

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για «κατάπτυστο νομικό πραξικόπημα από τους πραγματικούς σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες του» και ζητεί να κληθεί στην Επιτροπή. Ακόμη προαναγγέλλει ότι τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής για όλες τις αντισυνταγματικές ενέργειες που έχουν συντελεστεί σε βάρος του.

Ι. Αγγελής: "Δεν το σκέφτηκα"...

Όσον αφορά τη βασιμότητα των καταγγελιών Αγγελή υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεση που είχε δώσει στην Επιτροπή αποκαλύφθηκε πως ενώ στη Βιέννη το FBI έδινε στους εισαγγελείς Διαφθοράς στοιχεία για λογαριασμό πολιτικού προσώπου, εκείνος όχι μόνο αρνήθηκε να τα παραλάβει, αλλά δεν αξιοποίησε ούτε τη θέση του αναπληρωτή στην Αρχή Κατά της Νομιμοποίησης Παράνομων Εσόδων και δεν ενημέρωσε καν την Αρχή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν τον ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ο μάρτυρας είχε πει χαρακτηριστικά «η απάντηση είναι η εξής: Δεν το σκέφτηκα, μία λύση». «Τι πάει να πει ‘μία λύση’;» ξαναρώτησε ο Γ. Ραγκούσης. «Αυτό. Δεν σκέφτηκα» επιβεβαίωσε ο Ι. Αγγελής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL