Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Ευθεία επίθεση ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευθεία επίθεση ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά Ν.Δ.

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση της Ν.Δ. εξαπέλυσε η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορώντας τη ουσιαστικά ότι προσπαθεί μέσω φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να αποδώσει το ενισχυμένο αντιπολιτευτικό στίγμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε κάποιου είδους συνεννόησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή πρόσφατο παραπολιτικό δημοσίευμα για συνάντηση του Κ. Γείτονα με τον Αλ. Φλαμπουράρη.

“Είναι εντυπωσιακό ομολογουμένως το πώς ένα παραπολιτικό μονόστηλο δεκαπενθημέρου ανασύρθηκε ως μέσο αναχαίτισης της αποτελεσματικής, υπεύθυνης και αυστηρής αντιπολίτευσης που πραγματοποιεί το Κίνημα Αλλαγής" απάντησαν πηγές της Χαρ. Τρικούπη. Πρόσθεσαν ότι “η απάντηση στην καταγγελία μας για αναλγησία της κυβέρνησης στο θέμα της πρώτης κατοικίας είναι η 'τρομερή' αποκάλυψη ενός καφέ σε δημόσιο χώρο δυο παλιών φίλων, σαν αυτές που κατά δεκάδες γίνονται καθημερινά πέριξ της Βουλής".

Η Χαρ. Τρικούπη ανέγνωσε αυτή τη “γαλάζια” προσπάθεια ως επιβεβαίωση πως “η Ν.Δ. κρύβει την αδυναμία της να ασκήσει πολιτική πίσω από τη δύναμή της να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να αλλάξει την άβολη κάθε φορά ατζέντα". “Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει την 'αποκάλυψη' αυτή ως το καρβέλι σε πεινασμένα του όνειρα" σχολίασαν πηγές της. Καταλήγοντας, ανέφεραν ότι “το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα συνεπές και πιστό στις προοδευτικές προτάσεις κόμμα, που δεν αλληθώρισε σε πολύ πιο δύσκολες εποχές" και πως “η αδυναμία των υπολοίπων να αντιπαρατεθούν στις πολιτικές μας θέσεις, είναι αυταπόδεικτη ακόμη και από τα ύπουλα μέσα που επιλέγουν για να μας πλήξουν".

Συνάντηση με καφέ

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αφορά συνάντηση των προαναφερθέντων προσώπων, για το οποίο ο Κ. Γείτονας δήλωσε σε ρεπορτάζ κάποιων ΜΜΕ ότι επρόκειτο για έναν καφέ μεταξύ δύο ανθρώπων που γνωρίζονται από παλιά, από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Ορισμένα εξ αυτών παρέθεταν επισημάνσεις για τον ρόλο και τη σημασία που έχουν ως προσωπικότητες ο Κ. Γείτονας για την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ο Αλ. Φλαμπουράρης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άποψη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ ότι “δεν αντιπολιτεύεσαι την αντιπολίτευση”. Τα ίδια ρεπορτάζ ανέφεραν ότι σε αυτή τη συνάντηση συμφωνήθηκε κάποιο μορατόριουμ μεταξύ των δύο κομμάτων, κάτι που εξαρχής διέψευδαν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, όπως διέψευδαν και γνώση περί της συνάντησης.

Η Φ. Γεννηματά πράγματι έχει προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής της, ιδιαίτερα απέναντι στη Ν.Δ., μετά την άκαρπη συνάντησή της με τον Κυρ. Μητσοτάκη, όπως είχε παρατηρήσει από τότε η “Α”. Μια συνάντηση όπου την “άδειασε” και για το θέμα του ΠτΔ και για τον νέο εκλογικό νόμο, δείχνοντάς της εμφατικά ότι δεν υπολογίζει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ούτε κάποια συναίνεση μαζί του για το προσεχές ή για το απώτερο διάστημα.

Δίνοντας εμφανώς βάση στο πώς θα επιτίθεται στην κυβέρνηση, το κόμμα της Φ. Γεννηματά έχει περιορίσει αισθητά τις επιθέσεις και αναφορές της προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπ' αυτό το πρίσμα, η χθεσινή απάντηση της Χαρ. Τρικούπη προς τη Ν.Δ. είχε και πρόθεση να καθησυχάσει εκείνους στις τάξεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που, έχοντας μείνει προσκολλημένοι στο “αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο”, είδαν με ανησυχία τα δημοσιεύματα περί της συνάντησης. Ο κ. Γείτονας δεν εκπροσωπεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. “κι έχει κάθε δικαίωμα να κάνει παρέα και να βγαίνει με όποιον θέλει” δήλωσε (ΣΚΑΪ) ο Β. Κεγκέρογλου.

Ετεροχρονισμένος οίστρος

Αυτός ο ετεροχρονισμένος, εμφανώς οξυμμένος αντιπολιτευτικός οίστρος που επιδεικνύει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τη συνάντηση Γεννηματά - Μητσοτάκη και έπειτα, σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, έδωσαν πάτημα στη Ν.Δ. να προσπαθήσει να υποβαθμίσει το γεγονός ότι πλέον βρίσκεται πλήρως απομονωμένη στη Βουλή, αφού ακόμα και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει αλλάξει στάση απέναντί τους.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι ο Μιχ. Κατρίνης επανήλθε και χθες “πυροβολώντας” Μητσοτάκη - Γεωργιάδη, με αφορμή τη συνάντησή τους. “Μήπως ο κ. Γεωργιάδης πήρε τα συγχαρητήρια του κ. Μητσοτάκη για τον κυνισμό των πρόσφατων δηλώσεών του για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που έρχονται;” δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL