Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Απάντηση του Ν. Παππά στις προκλήσεις Πέτσα - Γεωργιάδη: / Απάντηση του Ν. Παππά στις προκλήσεις Πέτσα - Γεωργιάδη: Μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση του Ν. Παππά στις προκλήσεις Πέτσα - Γεωργιάδη: / Απάντηση του Ν. Παππά στις προκλήσεις Πέτσα - Γεωργιάδη: Μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ομοβροντία “πυρών” από την αντιπολίτευση δέχεται ο Άδ. Γεωργιάδης για τις κυνικές δηλώσεις του ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ζημιογόνα για την οικονομία, ότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και ότι δεν πρέπει να υπάρχει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά διά του αρμόδιου τομεάρχη και στη συνέχεια διά του εκπροσώπου Τύπου, με αποκορύφωμα την επίθεση που εξαπέλυσε από τη Σπάρτη ο Αλ. Τσίπρας προς την κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού, στηλίτευσε έντονα τις δηλώσεις Γεωργιάδη. Μεταξύ των έντονων αντιδράσεων κατά του Άδ. Γεωργιάδη ήταν εξαρχής και εκείνη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., κατά του οποίου ο υπουργός επανήλθε με νέες επιθετικές δηλώσεις.

Πλήρης κάλυψη Γεωργιάδη από Πέτσα

Παρά το “πυρ ομαδόν”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρείχε πλήρη κάλυψη στον Άδ. Γεωργιάδη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για “διαστρέβλωση για άλλη μια φορά” των δηλώσεων του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μετά το πέρας της λήξης της παράτασης του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας (30 Απριλίου 2020), θα υπάρχει με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα “δίχτυ προστασίας για όσους είναι πραγματικά αδύναμοι, όχι για τους πονηρούς”, “δεν θα υπάρχει καμία προστασία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές”.

“Οι πολίτες δεν είναι μπαταχτσήδες”

“Καμία διαστρέβλωση δήλωσης δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι χιλιάδες εξώσεις εν αναμονή”, απάντησε στον Στ. Πέτσα ο Ν. Παππάς, κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι “τελειώνει οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας”. Σημείωσε ότι “οι πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες δεν είναι μπαταχτσήδες”, για να υπογραμμίσει ότι “το καταστροφικό σχέδιο της Ν.Δ. για την πρώτη κατοικία θα βρει απέναντί του ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, θα βρει απέναντί του όλη την κοινωνία”.

Ο Ν. Παππάς ήδη είχε δώσει συνέχεια στην επίθεση προς τον Άδ. Γεωργιάδη, τονίζοντας μέσω της συχνότητας του ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 την αναγκαιότητα δημιουργίας “ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε να προασπίσουμε τη συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως την είχε επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά την είχε αφήσει να εκπνεύσει”. Κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως θεωρεί ότι η οικονομία πάει καλά “όταν οι άνθρωποι έχουν 200 ευρώ στην τσέπη για να βγάλουν τον μήνα, όταν δεν προστατεύεται η κατοικία τους, όταν δεν έχουν συλλογικές διαπραγματεύσεις και περίθαλψη”, προς όφελος της δημιουργίας “ενός νέου στρώματος ευνοιοκρατίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Απάντηση Τσακαλώτου στην "κοπτοραπτική" Γεωργιάδη

"Καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών του, και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής"

Στην προσπάθεια του Άδ. Γεωργιάδη “να μαζέψει τα ασυμμάζευτα”, αναρτώντας στο Twitter απόσπασμα ομιλίας του τέως υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, απάντησε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευ. Τσακαλώτος, αφού υπενθύμισε ότι η “κοπτοραπική” είναι η “γνωστή αγαπημένη συνήθεια” του Άδ. Γεωργιάδη -“όταν δεν αναθεωρεί τα ιστορικά γεγονότα”-, επισήμανε στον Άδ. Γεωργιάδη ότι “η αγορά κατοικίας πράγματι χρειάζεται προστασία όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μη κανονικότητας” και ότι “περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις”. Του υπενθύμισε ότι “καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών του, και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής”.

Σημείωσε πως “η Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη για το αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα -και τι θα περιλαμβάνει αυτή- στο ενιαίο πλαίσιο που λένε ότι θα φέρουν για την μετά τον Απρίλιο περίοδο”. “Άρα”, πρόσθεσε, “θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς”. “Μακάρι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί” σχολίασε ο Ευ. Τσακαλώτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL