Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Καλούνται ως μάρτυρες στην προκαταρκτική Ξένη Δημητρίου και Μαρία Παπασπύρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλούνται ως μάρτυρες στην προκαταρκτική Ξένη Δημητρίου και Μαρία Παπασπύρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να αξιοποιήσουν τη νέα κατάθεση Αγγελή στον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με την οποία υπήρχε σχέδιο να προφυλακιστούν πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Novartis.

Ωστόσο όλοι οι ισχυρισμοί του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή θα τεθούν σε σκληρή δοκιμασία στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», θα κληθούν ως μάρτυρες στην Επιτροπή η πρ. πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και η πρ. γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Η πρόταση για την κλήση των δύο μαρτύρων αναμένεται να κατατεθεί από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα στη συνεδρίαση της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Επισημαίνεται ότι η Ξ. Δημητρίου και η Μ. Παπασπύρου είναι τα δύο πρόσωπα που μπορούν να πιστοποιήσουν ή να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις στη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Παραπειστικές ερωτήσεις

Ενδεικτική της προσπάθειας της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να δημιουργήσουν εντυπώσεις στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής είναι η εξέταση του μάρτυρα Νίκου Μανία την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ευαγγελία Λιακούλη ρώτησε τον μάρτυρα: «Εσείς φέρεστε ότι δήθεν είπατε ότι ο Λοβέρδος δεχόταν στο γραφείο του τον Φρουζή, όπου έκαναν τις παράνομες συμφωνίες, και για τον νομικό του σύμβουλο ότι προσπαθούσε να σταματήσει την έκδοση του δελτίου τιμών φαρμάκων, γιατί δήθεν ήταν εις βάρος των φαρμακευτικών εταιρειών, και ότι πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων έπαιρνε τις εισηγήσεις του Τμήματος Φαρμάκων και διαπραγματευόταν τις τιμές με τους φαρμακοβιομηχάνους, μεταξύ αυτών και με τον Φρουζή, ο οποίος κυκλοφορούσε με ένα σακίδιο στην πλάτη και μοίραζε χρήματα. Κάνατε εσείς αυτήν την κατάθεση;».

Ο Ν. Μανίας απάντησε αρνητικά και η Ε. Λιακούλη τον ρώτησε: «Καθοδήγησε κάποιος την κατάθεσή σας; Δηλαδή αυτά τα τμήματα της κατάθεσης, που μόλις σας διάβασα, αναγνωρίζετε εσείς ότι είναι δικές σας καταθέσεις;». Και πάλι ο Ν. Μανίας απάντησε «όχι».

Όμως ο Ν. Μανίας, στην κατάθεση που είχε δώσει, δεν είπε αυτά που του απέδωσε η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας δεν είπε ότι γνωρίζει «παράνομες συμφωνίες» και όλα αυτά που του διάβασε ως κατάθεσή του η Ε. Λιακούλη, αλλά τα απέδωσε σε άλλους.

Συγκεκριμένα, φέρεται να κατέθεσε ότι «από κύκλους της αγοράς (ενδεικτικά: Γιώργος Συκιανάκης) μου είχε μεταφερθεί πως ο Κ. Φρουζής κυκλοφορούσε με σακίδιο» κ.λπ. και ότι οι συνεργάτριες του Αν. Λοβέρδου σχολίαζαν την εξωτερική εμφάνιση του Κ. Φρουζή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL