Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Αλ. Τσίπρας: Ο τόπος θα δει ξέφωτο ξανά, με σχέδιο το μετασχηματισμό σε μια δίκαιη κοινωνία προκοπής & ευημερίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Ο τόπος θα δει ξέφωτο ξανά, με σχέδιο το μετασχηματισμό σε μια δίκαιη κοινωνία προκοπής & ευημερίας (Video)

«Η σημερινή συγκέντρωση είναι συγκέντρωση πολιτικής δύναμης που ριζώνει στην κοινωνία και και όχι ενός κόμματος που έχασε τις εκλογές» τόνισε από τον Πύργο Ηλείας, στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας.https://www.youtube.com/embed/pQIHVK7TWNU

Ο ίδιος επανέλαβε ότι πρόκειται για μία συγκέντρωση στην οποία «έρχεστε να πείτε τη γνώμη σας, να εκφράσετε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς σας διότι θέλουμε να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση ανάμεσα στον πολίτη και στην πολιτική. Δεν είναι προσπάθεια να φτιάξουμε το κόμμα αλλά να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα σε μονοπάτια προόδου».

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με ην κυβερνητική πολιτική επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο όπου σιγά - σιγά αρχίζουν να ξεθωριάζουν οι υποσχέσεις και να διαφαίνεται το σχέδιο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Σχέδιο το οποίο υλοποιήθηκε και από τη συντριπτική μερίδα των ΜΜΕ».

Ακόμη, ο Αλ.Τσίπρας αναφερόμενος στην «εξαπάτηση της ΝΔ» υπογράμμισε ότι «βάσισαν όλη την πολιτική επιχειρηματολογία, με τη στήριξη των ΜΜΕ που διέθεταν, δημιουργώντας ψευδή εικόνα για την πραγματικότητα για την οικονομία».

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «άθλια στάση της αντιπολίτευσης η οποία δίχασε τον ελληνικό λαό» και σήμερα «λέει ότι θα την τιμήσει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τη βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας. Υπήρξε στρατηγική ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας» τόνισε ο Αλ.Τσίπρας αναρωτώμενος «που είναι η περιβόητη ανάπτυξη του 4%, η καταιγίδα των επενδύσεων, οι μπουλντόζες στο Ελληνικό που θα έμπαιναν την επόμενη εβδομάδα από τις εκλογές, που είναι οι αυξήσεις στους μισθούς -όταν εμείς δώσαμε 11%-, οι περιβόητες ελαφρύνσεις για τους αδύναμους και τους μεσαίους. Όλα αυτά αποδείχνεται ότι ήταν απατηλές υποσχέσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι το κυβερνητικό σχέδιο είνα να «ελαφρύνει τους έχοντες και κατέχοντες προσθέτοντας βάρη στους μεσαίους και τους αδύναμους. Ποτέ μια κυβέρνηση δεν κατάφερε τόσο σύντομα να διαψεύσει τόσους πολλούς».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά στα εργασιακά έκανε εκετενή αναφορά στις «μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Βλέπουμε απολύσεις σε κερδοφόρες εταιρείες όπως ο ΟΤΕ και οι τράπεζες. Το τελευταίο εξάμηνο καταγράφηκαν αρνητικά ρεκόρ στην απασχόληση. Το υψηλότερο των τελευταίων 2 ετών».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «ενώ τα τελευταία 4 χρόνια μειώσαμε κοντά στις 10 μονάδες την ανεργία, πλέον ο ρυθμός έχει μειωθεί αισθητά».

Σε σχέση με το κοινωνικό μέρισμα ο Αλέξης Τσίπρας υποσημείωσε ότι 2,5 εκατ πολίτες τον Δεκέμβρη δεν το πήραν. Τώρα κατάλαβαν ότι τα «ψίχουλα» που έλεγαν ότι δίναμε εμείς ήταν κάτι σημαντικό».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F%3Fset%3Da.10158081016058054%26type%3D3&width=500

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη 13η σύνταξη την οποία καταργεί η ΝΔ σημειώνοντας ότι ήταν μόνιμο μέτρο και θα δινόταν στο 100% για όλους το 2021, καθώς για τους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν με στο 100% , για τους μεσαίους στο 50% και για τους υψηλότερους στο 30%.

Επιπλέον αναφερόμενος στα ΜΜΕ και στην κυβέρνηση ο Αλ.Τσίπρας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «παρουσιάζουν πίνακες και αριθμούς με δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις, όταν στον προϋπολογισμό του 2020 έχουν ψηφίσει 200 εκατ λιγότερα για τους συνταξιούχους. Αντί για αυξήσεις θα δουν μειώσεις και τότε ο κόσμος που εξαπατήθηκε θα είναι οργισμένος με την πολιτική της εξαπάτησης που ακολουθεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας, ο Αλ.Τσίπρας αναφέρθηκε στον μειωμένο τζίρο τα Χριστούγεννα κατά 30% ως αποτέλεσμα και της περιορισμένης διάθεσης του κοινωνικού μερίσματος, ενώ αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν καταγραφόταν μαι τέτοια μείωση τζίρου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Δε θα αποτελούσε πρώτο θέμα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων;»

«Δημιουργείται μια εικονική πραγματικότητα η οποία θέλει χρόνο ώστε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Θα κάνουμε υπομονή λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο και εξηγώντας ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό δεν είναι υπουργείο Παιδείας, είναι υπουργείο Κολεγίων και κολεγιάς»

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «επιβάλλεται ένα άδικο σύστημα σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και στην Παιδεία», επισημαίνοντας το παράδοξο της κυβέρνησης να θεσπίσει τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα δημόσια πανεπιστήμια, όταν κάποιος που έγραψε 5, 6 ή 7 στις πανελλήνιες εξετάσεις θα μπορεί να μπει σε ιδιωτικό κολέγιο, τα πτυχία των οποίων εξισώνονται με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων.

«Αυτό δεν είναι υπουργείο Παιδείας είναι υπουργείο Κολεγίων και κολεγιάς», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι το εν λόγω υπουργείο «αναστέλλει την ίδρυση 38 σχολών στο δημόσιο πανεπιστήμιο και ψηφίζουν την εξίσωση των πτυχίων» μεταξύ ιδιωτικών κολεγίων και δημόσιων πανεπιστημίων. «Αυτή είναι η αξιοκρατία και η αριστεία της κυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη».

«Ο μόνος χώρος των νοσοκομείων που ενδιαφέρει τον κ. Μητοστάκη είναι ο χώρος των διοικητών που διορίζει τους κομματικούς εγκάθετους»

«Τα δημόσια νοσοκομεία δεν τους αφορούν», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι «χειρουργεία ακυρώνονται, ο φαρμακευτικός σύλλογος στέλνει σήμα για πρωτοφανή έλλειψη φαρμάκων. Ο μόνος χώρος των νοσοκομείων που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι ο χώρος των Διοικητών που διορίζει τους κομματικούς εγκάθετους»

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να να επισημάνει ότι πρέπει να σπάσει «η αθλιότητα των διορισμών των κομματικών εγκάθετων. Πότε θα σπάσει το απόστημα του κομματικού κράτους που δημιούργησε η δεξιά», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τους διορισμούς στο δημόσιο.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έλαβε την εξουσία διχάζοντας τον ελληνικό λαό και στο προσφυγικό»

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ανέλαβε την εξουσία λέγοντας ότι το προσφυγικό, που είναι διεθνές πρόβλημα, είναι πρόβλημα που το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με το που ανέλαβαν κατάργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλάξαν πέντε υπεύθυνους υπουργούς για να φτάσουν να πουν ότι κάναμε λάθος, βάζοντας τον κ. Μηταράκη να "βγάλει το φίδι από την τρύπα" ο οποίος όμως δεν έχει ιδέα για το ζήτημα», τόνισε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Αφήσαμε τη Μόρια είχε 5.500 ανθρώπους και σήμερα είναι 28.000. Τότε ήταν η ντροπή του πλανήτη, σήμερα είναι απλά Τρίτη και αύριο Τετάρτη».

«Το ψέμα και η εξαπάτηση έχουν κοντά ποδάρια και ο λαός σύντομα θα θυμώσει με αυτούς που του υποσχέθηκαν έναν ουρανό πιο γαλανό και έφεραν μπόρες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας ότι «εμείς δε θα γίνουμε ποτέ μειοδότες για να διεκδικήσουμε την προοπτική της εξουσίας».

«Δεν μπορούμε να δώσουμε συναίνεση στο παράλογο»

«Δεν μπορούμε να δώσουμε συναίνεση στα 72" του κ. Μητσοτάκη μπροστά στον Ντ.Τραμπ. Ούτε στην αφωνία της Ουάσινγκτον ή στην απουσία του Βερολίνου. Η Ελλάδα πρέπει να είναι μια χώρα με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και όχι μια χώρα ο πρωθυπουργός δεν υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα» σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας τονίζοντας ότι «θα δώσουμε συναίνεση σε οτιδήποτε μπορεί να προχωρήσει μπροστά τη χώρα. Όχι στο λάθος και σε ό,τι δημιουργεί κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Ο υπουργός Υποδομών ακολουθεί εκδικητική πολιτική απέναντι στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος αναφερόμενος στον δρόμο Πάτρα - Πύργος ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ.Καρμανλής «ακύρωσε τους διαγωνισμούς με το που εξελέγη. Ακολουθεί εκδικητική πολιτική απέναντι σε αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

«Με εκδικητικό τρόπο ενώ είχαμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση το ακυρώνει και πιθανώς το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει αποζημιώσεις διακινδυνεύοντας τη χρηματοδότηση από την ΕΕ. Το έργο δε θα ολοκληρωθεί το 2023 όπως είχαμε δεσμευτεί», σημείωσε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «κάθε μέρα χάνουμε αθώες ζωές εξαιτίας της αθλιότητας» του δρόμου.

«Πολιτικά παιχνίδια μπορείς να παίζεις, με τις ανθρώπινες ζωές όμως δεν μπορείς», τόνισε ο ίδιος και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό «να κάνει πίσω στον παράλογο σχεδιασμό και να αφήσει τους εργολάβους να τελειώσουν το έργο μέχρι το 2023».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL