Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Δραγασάκης: Η ΝΔ σήμερα αποτελεί υβρίδιο νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών δυνάμεων

Η μεσαία τάξη ήλπιζε μετά τις υποσχέσεις της ΝΔ, όμως αυτό που βλέπουμε είναι λίγες, άνισες και άδικες φοροελαφρύνσεις - Οι πολιτικές της κυβέρνησης συνοψίζονται σε: Διεύρυνση ανισοτήτων και αδικιών, αβεβαιότητα προς τις πολιτικές

"Από την πρώτη μέρα καταρρέουν οι προσδοκίες που καλλιέργησε η ΝΔ, όπως αυτή για «μεγάλη ανάπτυξη». Καταργεί την 13η σύνταξη, δε λέει τι θα κάνει με τον κατώτατο μισθό, περικόπτει κοινωνικές δαπάνες και επιδόματα" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιάννης Δραγασάκης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της.

Ειδικότερα, σε ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κυψέλης, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι ενώ "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό πολύ δύσκολες συνθήκες στήριξε τα αδύναμα στρώματα, σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ υπό ευνοϊκές συνθήκες κάνει το αντίθετο. Αυτή είναι η διαφορά".

Ο κ. Δραγασάκης σχολίασε με νόημα ότι "η μεσαία τάξη ήλπιζε μετά τις υποσχέσεις της ΝΔ, όμως αυτό που βλέπουμε είναι λίγες, άνισες και άδικες φοροελαφρύνσεις, ωστόσο οι πολιτικές της κυβέρνησης συνοψίζονται σε: Διεύρυνση ανισοτήτων και αδικιών, αβεβαιότητα προς τις πολιτικές"

Διαβάστε αναλυτικά τα σημεία ομιλίας Γιάννη Δραγασάκη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κυψέλης


• Από την πρώτη μέρα καταρρέουν οι προσδοκίες που καλλιέργησε η ΝΔ, όπως αυτή για «μεγάλη ανάπτυξη». Καταργεί την 13η σύνταξη, δε λέει τι θα κάνει με τον κατώτατο μισθό, περικόπτει κοινωνικές δαπάνες και επιδόματα.
• Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό πολύ δύσκολες συνθήκες στήριξε τα αδύναμα στρώματα, σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ υπό ευνοϊκές συνθήκες κάνει το αντίθετο. Αυτή είναι η διαφορά.
• Η μεσαία τάξη ήλπιζε μετά τις υποσχέσεις της ΝΔ, όμως αυτό που βλέπουμε είναι λίγες, άνισες και άδικες φοροελαφρύνσεις.
• Οι πολιτικές της κυβέρνησης συνοψίζονται σε: Διεύρυνση ανισοτήτων και αδικιών, αβεβαιότητα προς τις πολιτικές.
• Η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποτελεί υβρίδιο νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών δυνάμεων.
• Εμείς είχαμε όραμα ένα άλλο μοντέλο, όπως έδειξε η Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική που δημιουργήσαμε. Η ΝΔ, αντίθετα, μας επαναφέρει στο μοντέλο που είχαμε πριν από την κρίση.
• Αντίπαλός μας δεν εiναι μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά ένας συνασπισμός συμφερόντων που συγκροτείται γύρω από τη ΝΔ, όπως ο ΣΕΒ και τα ΜΜΕ, ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Γι` αυτό είναι αναγκαίος ένας μεγάλος και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ -ποσοτικά και ποιοτικά- ως κορμός μιας ευρείας αριστερής, προοδευτικής παράταξης. Ένας συνασπισμός κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ένα μαζικό κόμμα των μελών, προγραμματικά προετοιμασμένο για τη 2η φορά Αριστερά.
• Σε ένα διεθνές περιβάλλον κινδύνων κυβέρνηση και Πρωθυπουργός εμφανίζονται αναξιόπιστοι. Προεκλογικά χαρακτήριζαν προδοτική τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα την εφαρμόζουν. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε δεδομένος και προβλέψιμος στην Ουάσινγκτον και ήρθε η Διάσκεψη του Βερολίνου χωρίς την Ελλάδα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις