Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Ισχυρισμοί της μάρτυρος στην Προκαταρκτική, που ανέμενε απαντήσεις... - "Αναζήτησα τα αρχεία, δυστυχώς όμως προ ετών είχε πλημυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν" * Προς κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Δ. Παπαγγελόπουλο / "Υγρασία" στο σπίτι της Ελ. Ράικου εξαφάνισε τη μελέτη του συζύγου της για τη Novartis!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισχυρισμοί της μάρτυρος στην Προκαταρκτική, που ανέμενε απαντήσεις... - "Αναζήτησα τα αρχεία, δυστυχώς όμως προ ετών είχε πλημυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν" * Προς κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Δ. Παπαγγελόπουλο / "Υγρασία" στο σπίτι της Ελ. Ράικου εξαφάνισε τη μελέτη του συζύγου της για τη Novartis!

Πλημμύρισε το σπίτι της Ράικου και χάθηκε η μελέτη που είχε κάνει ο σύζυγός της για τη Novartis! Η μελέτη παραμένει άφαντη παρά το ότι την ζήτησε η Προκαταρκτική Επιτροπή από την Ελένη Ράικου. Η μάρτυρας ισχυρίστηκε χθες ότι «αναζήτησα τα αρχεία, δυστυχώς όμως προ ετών είχε πλημυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν»!

Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της Ελ. Ράικου εμφανίζεται να έχει λάβει δύο εμβάσματα από τη Novartis και ένα τρίτο από άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Η μάρτυρας αναγνωρίζει μόνο ένα έμβασμα της Novartis και υποστηρίζει ότι δόθηκε ως αμοιβή για μελέτη που εκπόνησε ο σύζυγός της. Όμως και αυτή η μελέτη δεν κατατέθηκε στην Επιτροπή…

Υπογραμμίζεται ότι η Ελ. Ράικου έδωσε τη συγκατάθεσή της για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Δ. Παπαγγελόπουλο - κάτι που ήδη το έχει ζητήσει ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. «Φυσικά και δεν έχω κανένα πρόβλημα», φέρεται να απάντησε στη σχετική ερώτηση. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για να συνεχιστούν οι εργασίες της Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι μέλη της πλειοψηφίας ισχυρίζονταν πως με τις έως τώρα καταθέσεις της η Ελ. Ράικου έχει «χτίσει» το κατηγορητήριο κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου.

«Γιατί ασχολείστε με τον σύζυγό μου;»

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι απαντήσεις που ενοχλημένη φέρεται να έδωσε η μάρτυρας στις ερωτήσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη.

Αυγέρη: Πότε μάθατε ότι και ο σύζυγός σας είχε πάρει χρήματα από τη Novartis;

Απάντηση: Το 2018, από τα δημοσιεύματα.

Αυγέρη: Μα εσείς μας είπατε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνάς σας ασχοληθήκατε με τις πληρωμές που έχουν γίνει σε γιατρούς. Έστω το ένα από τα τρία εμβάσματα που αναγνωρίζετε δεν το είχατε δει;

Απάντηση: Μα γιατί ασχολείστε μόνο με τον σύζυγό μου;

Αυγέρη: Εσείς είπατε ότι το σκάνδαλο έχει να κάνει κυρίως με τις πληρωμές των γιατρών.

Απάντηση: Επαναλαμβάνω, μόνο με τον σύζυγό μου θα ασχολείστε; Δεν γνώριζα τίποτα για τη συμμετοχή του σε αυτή τη μελέτη.

Αυγέρη: Καταθέτετε δήλωση πόθεν έσχες, η οποία περιλαμβάνει και τους λογαριασμούς σας. Δεν ρωτήσατε τον σύζυγό σας τι είναι αυτά τα χρήματα στον κοινό λογαριασμό σας;

Απάντηση: Δεν αναφέρεται στις καταθέσεις στον κοινό μας λογαριασμό ότι τα χρήματα ήρθαν από Novartis, γι’ αυτό και δεν γνώριζα.

Αυγέρη: Τότε πώς δηλώσατε το συγκεκριμένο ποσό στο δικό σας πόθεν έσχες το 2010;

Απάντηση: Δεν φαινόταν από πού ήταν.

Αυγέρη: Αυτή είναι απάντηση από την εισαγγελέα που ερευνούσε το σκάνδαλο και επέμενε στους χρηματισμούς γιατρών;

Απάντηση: Είπα, δεν φαινόταν.

Αυγέρη: Η μελέτη του άντρα σας, για την οποία υπάρχει το αναγνωρισμένο από εσάς έμβασμα από τη Novartis το 2010, υπάρχει στο Διαδίκτυο;

Απάντηση: Όχι, δεν τη βρήκα.

Αυγέρη: Ούτε τη σύμβαση για τη μελέτη;

Απάντηση: Σας είπα, πλημμύρισε το σπίτι μας και χάθηκε.

Αυγέρη: Η μελέτη ήταν για το Diovan;

Απάντηση: Ναι.

Αυγέρη: Ξέρετε ότι όσα μας λέτε περιγράφονται στη στρατηγική της Novartis και το πρόγραμμα Exactly;

Απάντηση: Δεν γνωρίζω το πρόγραμμα Exactly.

«Φοβόμουν για το παιδί μου»...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελ. Ράικου χθες επικαλέστηκε φόβο για την τύχη του παιδιού της προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ήξερε αλλά δεν μίλαγε για όσα λέει ότι έκανε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. «Από την αρχή φάνηκε πώς θα κυλούσε το πράγμα. Και μου λένε, γιατί δεν το κατήγγειλες από την αρχή; Μα γιατί είμαι και άνθρωπος. Υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου, είπα ‘δεν το ανέχομαι’. Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα ‘ώς εδώ’», φέρεται να κατέθεσε.

Δέχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Η Ελ. Ράικου δέχθηκε να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο ώστε να αποδειχθεί αν επικοινωνούσε μαζί της ο Δ. Παπαγγελόπουλος, για τον οποίο φέρεται να κατέθεσε πως «είναι ηλίου φαεινότερο ποιος είναι ο σεναριογράφος σε αυτή την υπόθεση. Ο επονομαζόμενος Ρασπούτιν. Και πολλές φορές σκέφτομαι ότι εάν ο πραγματικός Ρασπούτιν βλέπει από εκεί που είναι τον Παπαγγελόπουλο, θα τον θαυμάζει. Και ακόμη θα αναρωτιέται γιατί κάποια από όσα κάνει ο Παπαγγελόπουλος δεν τα είχε σκεφθεί εκείνος να τα κάνει».

"Είναι μεγάλη ψεύτρα και απατεώνισσα" η Ελένη Ράικου

Δ. Παπαγγελόπουλος: Μούγκα  για το άνοιγμα των λογαριασμών της

Οργισμένα αντέδρασε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στους ισχυρισμούς της Ελένης Ράικου ότι είναι «αρχηγός χούντας» και στη μεθόδευσή της για να μην ανοίξουν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί.

«Στην Ελ. Ράικου αρέσει να αυτογελοιοποιείται. Κατέθεσε ότι, εκτός από Ρασπούτιν, τρομοκράτης που βάζει βόμβες, είμαι και αρχηγός χούντας, που επιδιώκω την κατάλυση της δημοκρατίας. Όμως για τους τραπεζικούς λογαριασμούς της άκρα του τάφου σιωπή, σε απλά ελληνικά 'μούγκα στη στρούγκα'» τόνισε ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά και θα το επαναλαμβάνω συνέχεια. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί της. Να δούμε εάν είμαι εγώ πλαστογράφος ή η Ελ. Ράικου μεγάλη ψεύτρα και απατεώνισσα, που ισχυρίζεται ότι πλαστογράφησα εμβάσματα φαρμακευτικών εταιρειών στους τραπεζικούς λογαριασμούς της» υπογράμμισε (στο "Documento") ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL