Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Μ. Κάτσης: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Κάτσης: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ (Ηχητικό)

Για ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, με αφορμή τις απολύσεις και το κλείσιμο καταστημάτων στα ΕΛΤΑ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ΕΛΤΑ ο κ. Κάτσης εκτίμησε πως «είναι μια προαναγγελθείσα εξέλιξη, είχε ήδη γραφεί στον τύπο ο τερματισμός αυτών των συμβάσεων. Αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική βούληση της κυβέρνησης ούτως ώστε να υποβαθμίσει τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας προς τους πολίτες».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/746997565&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Όπως είπε, «έχουμε εικόνες από καταστήματα που μένουν με έναν εργαζόμενο ή δεν παρέχουν καθόλου υπηρεσίες. Αυτό είναι φοβερά προβληματικό από τη στιγμή που τα ΕΛΤΑ είναι και από την νομοθεσία ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας να έχει πρόσβαση και στη πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας».

«Θέλουμε η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση της, να βρει μια διάδοχη λύση προκειμένου να λειτουργήσουν τα καταστήματα, να επαναπροκηρύξει άμεσα μέσω ΑΣΕΠ τις θέσεις εργασίας με προσόντα και ενισχυμένη μοριοδότηση των εργαζομένων που τερματίστηκαν οι συμβάσεις τους» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Κάτσης, ενώ διαπίστωσε πως «δεν υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση για τα ΕΛΤΑ».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ «είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ, επειδή υπάρχουν τμήματα που έχουν ανοίξει την όρεξη στα ιδιωτικά συμφέροντα». Ο κ. Κάτσης τόνισε επίσης την ανάγκη «να στηριχτούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, να σταματήσει την στοχευμένη απαξίωση προς όφελος ανθρώπων που εποφθαλμιούν μερίδιο της αγοράς των ταχυδρομείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL