Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Περισσότερη καταστολή με πρόσχημα την τρομοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περισσότερη καταστολή με πρόσχημα την τρομοκρατία

“Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας προφανώς και περνά μέσα από την καταστολή” ισχυρίστηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας -στον απόηχο των διαδοχικών κρουσμάτων αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ο πρωθυπουργός, αν και περιορίστηκε σε λακωνικές αναφορές “στη νέα βία που πηγάζει από την Ακροδεξιά”, επένδυσε εκ νέου στη γραμμή της λασπολογίας αναφέροντας ότι “η βία δεν έχει χρώμα και η καταδίκη της δεν μπορεί πια να γίνεται επιλεκτικά με αστερίσκους και διευκρινιστικές υποσημειώσεις. Ύστερα από τόσες οδυνηρές εμπειρίες, στη σημερινή Ελλάδα δεν επιτρέπεται να έχουμε πολιτικούς που δεν συμπαρίστανται σε θύματα βομβιστικών επιθέσεων”!

Επιμένοντας δε στο ίδιο μοτίβο είπε ότι “δεν γίνεται να ονομάζονται ‘ακτιβισμός’ οι καταστροφές. Και, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός μπροστά σε φονικά χτυπήματα εναντίον αστυνομικών σε ώρα καθήκοντος”.

Ο Κ. Μητσοτάκης, επενδύοντας εκ νέου στην “ατζέντα της ανομίας” μετά το κυβερνητικό φιάσκο στο διπλωματικό πεδίο, σημείωσε ότι “η βία είναι μια ρωγμή στο οικοδόμημα της δημοκρατίας και θα κλείσει”. Στρέφοντας δε το βλέμμα στο σκληρό δεξιό ακροατήριο υποστήριξε ότι “αίρουμε τα γκέτο σε πανεπιστήμια και σε γειτονιές. Πυκνώνουμε το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ., ανανεώνουμε τον εξοπλισμό και τα μέσα της -ήδη 1.500 νέοι αστυνομικοί βρίσκονται στον δρόμο μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα της ασφάλειας σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας”.

“Φωτογραφίζοντας” δε την ένταση της καταστολής και την περιστολή των ατομικών ελευθεριών με πρόσχημα την τρομοκρατία προανήγγειλε ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα ιδρυθεί Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας, δηλαδή ένα «ειδικό επιτελείο με αιχμή του ενδιαφέροντός του τη ριζοσπαστικοποίηση που τροφοδοτεί την τρομοκρατία». Επισήμανε δε ότι το πεδίο δράσης της Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας θα απλώνεται παντού: «από τα σωφρονιστικά καταστήματα μέχρι τις οργανώσεις φιλάθλων»!

Υπ’ αυτό το πρίσμα ο πρωθυπουργός φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λέγοντας ότι “οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της Πολιτείας έμεναν εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες σε ό,τι αφορά τις πηγές του φαινομένου, δεν εστίαζαν σωστά την προσοχή τους. Και όσο οι τρομοκράτες δεν συλλαμβάνονταν τόσο η φήμη τους απλωνόταν. Όταν, όμως, οι διωκτικές αρχές -και πάλι υπό την ηγεσία του σημερινού υπουργού Προστασίας του Πολίτη - άλλαξαν τρόπο σκέψης και λειτούργησαν επαγγελματικά, αυτός ο χάρτινος πύργος κατέρρευσε. Και οι δήθεν άτρωτοι εκτελεστές αποδείχθηκαν αλληλοκατηγορούμενα ανθρωπάκια”.

Στον αντίποδα, χωρίς να πραγματοποιήσει ευθεία αναφορά στη Χρυσή Αυγή, περιορίστηκε να πει ότι “η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι ακόμα μια ανοιχτή πληγή στην κοινωνία μας. Το ίδιο και οι ρατσιστικές επιθέσεις. Όπως και τα χτυπήματα εναντίον της ενημέρωσης, με τελευταίο κρούσμα τον ξυλοδαρμό Γερμανού δημοσιογράφου στο Σύνταγμα. Όλα αυτά δεν έχουν καμία θέση στον τόπο μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL