Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Ομόφωνη απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. / Ομόφωνη απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: "Ναι" στην Πρόεδρο, κίτρινη κάρτα στον Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομόφωνη απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. / Ομόφωνη απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: "Ναι" στην Πρόεδρο, κίτρινη κάρτα στον Μητσοτάκη

Το “Ναι” του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην υποψηφιότητα της Αικ. Σακελλαροπούλου για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας δεν εμπόδισε τη Χαρ. Τρικούπη να διαπιστώσει την “αποδεδειγμένη πια διάθεση του κ. Μητσοτάκη να μην επιχειρήσει ευρείες συναινέσεις στα μεγάλα σημαντικά ζητήματα” και να τον επικρίνει γι' αυτό, όπως και για τα αποτελέσματα της πολιτικής του σε αυτά.

Η απόφαση για στήριξη της πρότασης του πρωθυπουργού ήταν ομόφωνη στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με το σκεπτικό ότι πληρούνται τα κριτήρια που είχε θέσει το κόμμα για τα χαρακτηριστικά του νέου ΠτΔ που θα συνιστούσαν προϋπόθεση για τη συναίνεση του κόμματος της Φ. Γεννηματά.

“Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης” δήλωσε η Φ. Γεννηματά εκφράζοντας και τη βεβαιότητα ότι “θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία τη συνταγματική της αποστολή”.

Από τη Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν επιπλέον ότι η Αικ. Σακελλαροπούλου προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, “δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, ωστόσο έχει τα χαρακτηριστικά να εκπληρώσει με επιτυχία τη συνταγματική της αποστολή ως πρώτη γυναίκα Πρόεδρος. Υπενθύμιζαν δε ότι, όταν τον Οκτώβριο του 2018 προτάθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως η πρώτη πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας στα 91 έτη λειτουργίας του δικαστηρίου, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. εξαρχής το χειροκρότησε.

Παράλληλα, όμως, σημείωναν ότι “η πρόταση του πρωθυπουργού για την ΠτΔ δεν μπορεί να καλύψει την αποδεδειγμένη πια διάθεσή του να μην επιχειρήσει ευρείες συναινέσεις στα μεγάλα σημαντικά ζητήματα”.

Τόνιζαν ότι δεν το έκανε ούτε στον εκλογικό νόμο ούτε στα εργασιακά, όπου "υποθάλπει την εργασιακή ασυδοσία”, ούτε στα εθνικά θέματα, για τα οποία μίλησε για “διαπραγματευτικά αδιέξοδα που φέρνουν την Ελλάδα απομονωμένη από τα διεθνή φόρα και τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης να μένει αμανάτι”, ούτε στο προσφυγικό, όπου "αγνοεί δημιουργικές προτάσεις και επιμένει σε μια ανερμάτιστη διαχειριστική προσέγγιση, που, αντί να ανακουφίζει, επιτείνει την κρίση”.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL