Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Κυρ. Μάλαμα: Να μην αποδυναμωθούν κρίσιμες υπηρεσίες για τους πολίτες και την οικονομία στα Νέα Μουδανιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυρ. Μάλαμα: Να μην αποδυναμωθούν κρίσιμες υπηρεσίες για τους πολίτες και την οικονομία στα Νέα Μουδανιά

Δύο κοινοβουλευτικές αναφορές κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με την διατήρηση κρίσιμων δομών εξυπηρέτησης του πολίτη και της τοπικής οικονομίας στα Νέα Μουδανιά.

Με τις κοινοβουλευτικές αυτές παρεμβάσεις ζητείται από τους αρμοδίους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αφενός να συνεχιστεί η λειτουργία του Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Νέων Μουδανιών κι αφετέρου, να αναβαθμιστεί το Υποκατάστημα μισθωτών του ΕΦΚΑ Νέων Μουδανιών σε Β’ Διεύθυνση ΕΦΚΑ και να ισχυροποιηθεί με επαρκές προσωπικό συνολικά η υπηρεσία. Και οι δύο αυτές κοινοβουλευτικές αναφορές μεταφέρουν τα σχετικά αιτήματα του Δήμου Νέας Προποντίδας, με στόχο την συνέχιση της εξυπηρέτησης του πολίτη, του δημότη και του επιχειρηματία της περιοχής.

Η στήριξη του διοικητικού ιστού της περιφέρειας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα της τοπικής ανάπτυξης και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι, ώστε να παραμείνουν οι συγκεκριμένες υποδομές στα Νέα Μουδανιά και να αναβαθμιστούν οι δυνατότητες τους.

Ακολουθούν τα κείμενα των κοινοβουλευτικών αναφορών :

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης.

Θέμα : Απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Νέων Μουδανιών.

Η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την 784/2019 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας, σχετικά με την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Νέων Μουδανιών. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, το Υποθηκοφυλάκειο εξυπηρετεί σημαντικές ανάγκες των πολιτών της περιοχής, καλύπτει έναν μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών και αποτελεί κρίσιμη δομή στην διαδικασία κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, το Άμισθο Υποθηκοφυλάκειο Νέων Μουδανιών, το οποίο λειτουργεί εδώ και 57 έτη, αποδίδει σημαντικά έσοδα στο ελληνικό δημόσιο, τα οποία ενδεικτικά για το έτος 2019 υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.

Επισυνάπτεται η απόφαση με τα ανωτέρω αναφερόμενα.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δέουσες ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2020

Η καταθέτουσα βουλευτής
Κυριακή Μάλαμα

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων.

Για τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Θέμα : Ανάγκη αναβάθμισης του Υποκαταστήματος Μισθωτών του ΕΦΚΑ Νέων Μουδανιών.

Η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά το υπ. αριθμ. 956/14.1.2020 έγγραφο του Δημάρχου Νέας Προποντίδας με το οποίο αιτείται την μετατροπή του Β’ υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ Νέων Μουδανιών σε 2η Διεύθυνση ΕΦΚΑ Νομού Χαλκιδικής. Η αναβάθμιση αυτή είναι επιβεβλημένη, καθώς η συγκεκριμένη δομή εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους κι επιχειρήσεις και μία ενδεχόμενη υποβάθμιση της θα προσέθετε τεράστιο γραφειοκρατικό βάρος στο σύνολο της οικονομίας της περιοχής. Επίσης, ο Δήμος Νέας Προποντίδας, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας προτίθεται να καλύψει τις δαπάνες μίσθωσης του χώρου που απαιτείται για τη στέγαση της εν λόγω δομής.

Επισυνάπτεται το έγγραφο με τα ανωτέρω αναφερόμενα.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δέουσες ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2020

Η καταθέτουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL