Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Τρία εμβάσματα από φαρμακευτικές στον σύζυγο της Ελ. Ράικου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρία εμβάσματα από φαρμακευτικές στον σύζυγο της Ελ. Ράικου

Ποσά από φαρμακευτικές εταιρείες, και από τη Novartis, φαίνεται ότι εισέπραττε ο σύζυγος της Ελένης Ράικου, γιατρός Λάζαρος Καρνέσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας Διαφθοράς, μετά από αίτημα της Προκαταρκτικής Επιτροπής, έστειλε στη Βουλή τρία εμβάσματα από φαρμακευτικές σε τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδικαιούχος ήταν και η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες

* Στις 15.12.2008 η Novartis καταθέτει 1.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του Λ. Καρνέση.

* Στις 27.9.2010 η Novartis καταθέτει άλλα 1.000 ευρώ στον Λ. Καρνέση.

* Στις 19.2.2014 η φαρμακευτική Αstellas Pharmaceuticals καταθέτει 3.000 ευρώ σε λογαριασμό που διατηρεί ο Λ. Καρνέσης στην Eurobank.

Εντύπωση προκάλεσε το ότι η Ελ. Ράικου εμφανίστηκε να μην γνωρίζει τα εμβάσματα! «Θέλω να με ενημερώσετε για τα εμβάσματα, εγώ ξέρω μόνο για ένα» φέρεται να είπε στον πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Μπούγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας Εφετών απέδωσε τα εμβάσματα σε αμοιβή για συμμετοχή σε έρευνες. «Οι γιατροί έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε δεκάδες έρευνες. Όπως και ο άνδρας μου, ο οποίος έλαβε 1.020 ευρώ. Αναγνωρίζω μόνο το δεύτερο έμβασμα στις 27.9. Το πρώτο δεν υπάρχει, δεν το ξέρω, δεν το αναγνωρίζω. Και αυτό το έγγραφο είναι δημιούργημα του Παπαγγελόπουλου» φέρεται να ισχυρίστηκε.

Δυσαρέσκεια Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. διαμαρτυρήθηκαν για το ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τα εμβάσματα προς τον σύζυγο της Ράικου αφενός επειδή το είχε ζητήσει ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου γιατί εκκρεμούν άλλα αιτήματα προς την Εισαγγελία Διαφθοράς. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Μπούγας πρότεινε την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς λέγοντας ότι η στάση της Ελ. Τουλουπάκη είναι «έως και προσβλητική».

«Η Ελ. Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή, που ο Σπ. Λάππας ζήτησε ορισμένα έγγραφα, να τα βρει και να τα αποστείλει στην Επιτροπή μας, αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο εισηγητής της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης. Και ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝ.ΑΛΛ.) συνηγόρησε: «Δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η Ελ. Τουλουπάκη επιλέγει τι θα στείλει και τι όχι; Παίρνει από κάπου εντολές; Είναι σε συνεννόηση με κάποιον;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL