Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Γ. Δραγασάκης: Αφετηρία και όχι οροφή το 32% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Δραγασάκης: Αφετηρία και όχι οροφή το 32% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ

"Η δική μας απάντηση στο συντηρητικό και αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο πρέπει να δοθεί με όρους μιας ευρείας προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας. Το 32% που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές αποτελεί τη αφετηρία αλλά όχι και την οροφή" τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Δραγασάκης στην ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Πετρούπολη χθες.

Επιπλέον ο Γ. Δραγασάκης θύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. "Βάλαμε την οικονομία σε ανοδική τροχιά. Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση δεν παρέδωσε στην επόμενη καμένη γη αλλά ταμεία με ισχυρά αποθέματα ασφάλειας. Κάναμε τη χώρα παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. Και βάλαμε τις βάσεις για ένα νέο μοντέλο βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης στη βάση μιας ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής".

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fydragasakis%2Fposts%2F3264795040261459&width=500

Διαβάστε αναλυτικά σημεία της ομιλίας του Γ. Δραγασάκη, βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Πετρούπολη

  • Άλλη ήταν η κατάσταση το 2015, όταν αναλάβαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, και άλλη είναι σήμερα. Από το 2016 η κατάσταση άρχισε να σταθεροποιείται. Και από το 2017 περνούμε στη φάση της ανάκαμψης, 1,5% το 2017, 1,9% το 2018, πάνω από 2% φέτος.


•    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Βάλαμε την οικονομία σε ανοδική τροχιά. Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση δεν παρέδωσε στην επόμενη καμένη γη αλλά ταμεία με ισχυρά αποθέματα ασφάλειας. Κάναμε τη χώρα παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. Και βάλαμε τις βάσεις για ένα νέο μοντέλο βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης στη βάση μιας ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής.


•    Εμείς μπορέσαμε από την πρώτη στιγμή να στηρίξουμε την κοινωνία αρχίζοντας από τους πιο αδύναμους. Δώσαμε βάρος στη μείωση της ανεργίας και με τη βοήθεια και ειδικών προγραμμάτων την κατεβάσαμε στο 17% τον Ιούνη του 2019, από το 26% που την παραλάβαμε. Μετά λοιπόν το 2017-2018 τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής, τόσο τα έκτακτα βοηθήματα όσο και τα μόνιμα μέτρα, έγιναν σημαντικός  μοχλός  κοινωνικής στήριξης, αλλά και ανάπτυξης αφού τα μέτρα αυτά συνέβαλαν στην τόνωση της λαϊκής κατανάλωσης και ανάκαμψης της οικονομίας.  


•    Όπως έδειξαν και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το δεύτερο τρίμηνο του 2019, πριν παραδώσουμε την κυβέρνηση, η οικονομία αυξανόταν με ρυθμό αύξησης 2,8% όσο δηλαδή η κυβέρνηση έχει ως στόχο για το 2020. Αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη για όσα καταστροφολογικά έλεγε προεκλογικά.


•    Η κυβέρνηση αυτή περικόπτει όσα εμείς δίναμε υπέρ των αδυνάτων σε ασύγκριτα πιο δύσκολες συνθήκες.


•    Στελέχωση κράτους και Οργανισμών με άξιους και άριστους: Το θέμα  έχει καταντήσει ανέκδοτο.


•    Βλέποντας τον προϋπολογισμό του 2020 δεν μπορούμε να μιλάμε για φορολογική ελάφρυνση συνολικά σε επίπεδο κοινωνίας καθώς προβλέπεται αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 773 εκατομμύρια ή κατά 1,5%. Αυτό που έχουμε είναι ανακατανομή ενός μόνο τμήματος της άμεσης φορολογίας που τώρα γίνεται πιο άνιση.


•    Η νέα κυβέρνηση επαναφέρει τη μνημονιακή αντίληψη και πολιτική σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.


•    Η «Εθνική Στρατηγική για τη Βιώσιμη και Δίκαιη Ανάπτυξη 2030» και οι αναπτυξιακές δημόσιες πολιτικές που είχαμε διαμορφώσει εγκαταλείπονται.


•    Η ανάπτυξη της οικονομίας πρέπει να πηγαίνει μαζί με την κοινωνική προστασία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


•    Μια νέα κοινωνική συμφωνία και ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο που θα αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση και τις αυξανόμενες ανισότητες από κοινού, με προτεραιότητα στις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση και είναι πολύ πιθανό να πληγούν και από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.


•    Αντίπαλος μας είναι καταρχήν οι αξίες και οι ιδεολογίες του φασισμού, του ρατσισμού του μίσους ενάντια στους ξένους και τους διαφορετικούς καθώς και γενικότερα οι αξίες του συντηρητισμού που εκθειάζουν τον εγωιστικό ατομικισμό, θεωρούν φυσικό νόμο τις κοινωνικές ανισότητες και θεοποιούν το κέρδος και τις ανεξέλεγκτες αγορές.


•    Η δίκη μας απάντηση στο συντηρητικό και αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο πρέπει να δοθεί με όρους μιας ευρείας προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας. Το 32% που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές αποτελεί τη αφετηρία αλλά όχι και την οροφή.


•    Για να υπάρξει η μεγάλη προοδευτική παράταξη χρειάζεται ένα κόμμα μεγάλο αλλά και συνεκτικό, με οργανώσεις που θα φθάνουν παντού, με ρίζες στην κοινωνία με σαφή αριστερή ταυτότητα.


•    Γι’ αυτό και το εγχείρημα της διεύρυνσης, της ανασυγκρότησης και του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, από ένα κόμμα βασικά στελεχών, ομάδων και παραγόντων σε ένα σύγχρονο μαζικό κόμμα των μελών, αποτελεί την αριστερή απάντηση όχι μόνο σε μια ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μια γενικότερης σημασίας απάντηση στην κρίση του κομματικού φαινομένου. Και με την έννοια αυτή είναι υπόθεση του κάθε αριστερού και προοδευτικού πολίτη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL