Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Στον δρόμο του μετασχηματισμού και τις διεύρυνσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον δρόμο του μετασχηματισμού και τις διεύρυνσης

Με περιοδείες, εκδηλώσεις και ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται η καμπάνια για την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. "Πρέπει να δουλέψουμε εντατικότερα και σε μεγαλύτερο βάθος, είναι σπουδαία η προσπάθεια που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά πρέπει ευρύτερα, να δουλέψουν όλες οι κομματικές δυνάμεις και οι κοινωνικές δυνάμεις που υποστηρίζουν αυτό το εγχείρημα" ανέφερε μιλώντας στον Alpha ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης, κάνοντας λόγο για μετασχηματισμό του κόμματος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε νέο ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως το γεγονός ότι "αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε πλειοψηφικό ρεύμα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκλείσουμε ή να πετάξουμε άλλους συναγωνιστές ή συνοδοιπόρους, με τους οποίους είχαμε πριν από 10-20 χρόνια διαφορετικές απόψεις και οπτικές". "Ο εχθρός ο δικός μας δεν είναι το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 2010, του '90 ή του '80. Ο δικός μας ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος είναι η Δεξιά και οι δεξιές πολιτικές" είπε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο τόξο

Την ανάγκη η διεύρυνση να ειναι αμφίπλευρη και να υπηρετεί "συγκεκριμένες αξίες και πρόγραμμα" υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος. "Δεν αισθάνομαι ότι εισβάλλει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι συνομολογούμε και εργαζόμαστε για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ" ανέφερε. Σχολιάζοντας τις κριτικές για τις προσχωρήσεις στελεχών από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, απάντησε: "Και εμένα δεν μου αρέσει μια εικόνα όπου στο προσκήνιο έρχονται πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν ταυτιστεί με πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση. Με ενοχλεί και πολιτικά αλλά και αισθητικά η εικόνα, πρόσωπα ακόμα και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ καταδικασμένα, να εμφανίζονται σήμερα στο πολιτικό προσκήνιο".

Μιλώντας για τα όρια της διεύρυνσης έκανε λόγο για ένα μεγάλο τόξο που, "από το προοδευτικό Κέντρο, διατρέχει το σύνολο της Αριστεράς και καταλήγει στο ευρύ φάσμα της αμφισβήτησης στη νεολαία, αρκεί να μην έχει σχέση με τη βία". Εκτίμησε ακόμη πως δεν έχουν επιτευχθεί ακόμα οι αρχικές προσδοκίες για άνοιγμα του κόμματος. "Καταφέρνουμε όμως να συσπειρώσουμε ένα ευρύ φάσμα πολιτών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης της πολιτικής", τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Δ. Βίτσας: Το βάρος στη νέα γενιά και στο μαζικό κίνημα

"Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει αυτός που θέλει να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και που συμφωνεί με την διακήρυξη που εγκρίθηκε στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης" υπογράμμισε ο Δ. Βίτσας από την ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παγκράτι. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη νέα γενιά και στους ενεργούς πολίτες, αυτούς που ήδη βρίσκονται μέσα στο μαζικό κίνημα και στους φορείς του. "Κανένας δεν πάει να γραφτεί σε ένα κόμμα επειδή του λέει το κόμμα 'έλα γράψου'... παρά μόνο όταν εμπνέεται από ένα πολιτικό σχέδιο και ένα πολιτικό πρόγραμμα", είπε και τόνισε ότι σε αυτή την κατεύθυνση είναι αποδεκτές και οι διάφορες "μικροφιλοδοξίες", "αρκεί να κινούνται στο πλαίσιο της συντροφικότητας και της συλλογικότητας".

"Χρειαζόμαστε αυτούς τους ανθρώπους που θα μας δώσουν την ενέργειά τους, τη γνώμη τους, τη φρεσκάδα τους, την εμπειρία τους και γιατί όχι και την καθοδήγησή τους", πρόσθεσε ο Δ. Βίτσας. Αναφερόμενος στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως "δουλεύουμε για να προφυλάξουμε αυτά που κατακτήσαμε, να ξεπεράσουμε τα λάθη μας και να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα, ώστε στις επόμενες εκλογές να πάρουμε πάλι την κυβέρνηση. Όχι απλώς σαν αυτοσκοπό, αλλά για να υλοποιήσουμε πράγματα που από τώρα πρέπει να προσδιορίσουμε".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL