Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Εύγε" Πέτσα στην ΕΛ.ΑΣ...

Με... αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ

Mε “συγχαρητήρια” επιβράβευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Ελληνική Αστυνομία, στον απόηχο της ακραίας ένστολης βίας κατά διαδηλωτών την περασμένη Παρασκευή, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι “κατάφερε, οι δύο πιο σημαντικές διαδηλώσεις- για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την πορεία για το Πολυτεχνείο- να κυλήσουν με έναν τρόπο υποδειγματικό”!

Ο Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απέφυγε να εστιάσει στα αδιάψευστα ντοκουμέντα που περιλαμβάνουν την κακοποίηση των συλληφθέντων λέγοντας “δεν καταστράφηκαν δημόσιες ή ιδιωτικές περιουσίες και είδαμε τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους πολίτες”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό με όχημα την τελευταία Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορά, όπως υποστήριξε, “τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τα μέσα του 2017 μέχρι το τέλος του 2018 που αναφέρεται σε διερεύνηση 262 περιπτώσεων που είχαν καταγγελθεί για αυθαιρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας”.

Στο φόντο της κυβίστησης ωστόσο του Κ. Μητσοτάκη στο “μακεδονικό”, ο κ. Πέτσας απέφυγε να χρησιμοποιήσει ως πάτημα τα “εθνικοπατριωτικά” πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα των δεξιών ΜΜΕ, που ισχυρίζονται ότι "τα ΜΑΤ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ... έσπαγαν χέρια διαδηλωτών” που ήταν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών...

“Θυμάμαι και επί ημερών κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ η αστυνομία να συμπεριφέρεται με έναν τρόπο ίσως υπερβολικό» δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης (Πρακτορείο FM) αποφεύγοντας επίσης τις λεπτομέρειες...

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο Στέλιος Πέτσας κατέφυγε στον ισχυρισμό ότι “ο σεβασμός του κράτους δικαίου δεν είναι a la carte. Όπως καταδικάζουμε την καταστροφή ιδιωτικής ή δημόσιας περιουσίας από όποιον αυθαιρετεί, έτσι στεκόμαστε και απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία, που προέρχεται από ένα κρατικό όργανο, είτε αυτό είναι αστυνομικό είτε άλλο”.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναπαραγάγει το... προσκλητήριο της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες που “ενδεχομένως έχουν υλικό, είτε φωτογραφικό είτε άλλο, να πουν τις καταγγελίες τους, προκειμένου να διαβιβαστούν στον Συνήγορο του Πολίτη και να εξεταστούν. Φαντάζομαι ότι κανείς δεν θα έχει αντίρρηση σε αυτό” κατέληξε χαρακτηριστικά...

Κ.Σ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις