Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Την Τετάρτη στη Βουλή το ν/σ για την ψήφο των αποδήμων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Τετάρτη στη Βουλή το ν/σ για την ψήφο των αποδήμων

Ολοκληρώθηκε και σε β' ανάγνωση στις επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος, εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, η Ολομέλεια θα σφραγίσει τη ψήφιση του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την συνταγματική πρόβλεψη, το νομοσχέδιο θα πρέπει να υπερψηφιστεί από 200 βουλευτές.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχει ταχθεί η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων, με ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση να ξεκαθαρίζουν ότι το υπερψηφίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, μετά τις θετικές νομοτεχνικές βελτιώσεις. Το ΜέΡΑ25 δηλώνει θετικό μόνο για ορισμένα άρθρα του.

Στη σημερινή συνεδρίαση είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι ελληνικών κοινοτήτων, ομοσπονδιών και οργανώσεων των Ελλήνων του εξωτερικού που δεν είχαν προλάβει, λόγω αποστάσεων, να έρθουν στην Επιτροπή την προηγούμενη Παρασκευή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL