Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Τρ.Αλεξιάδης: Προσφυγικό, ασφαλιστικό και φορολογικό τα βασικά παραδείγματα ότι στη ΝΔ άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρ.Αλεξιάδης: Προσφυγικό, ασφαλιστικό και φορολογικό τα βασικά παραδείγματα ότι στη ΝΔ άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν (Video)

«Η προχειρότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού δημιούργησε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα, τριπλασιάζοντας σε μόλις 4 μήνες τον πληθυσμό των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο ίδιος μιλώντας στο Kontra Chanel πρόσθεσε ότι «το "σχέδιο" δε, που προτείνουν με τη δημιουργία κλειστών μαζικών κέντρων κράτησης των 5.000 ατόμων, που θα περιλαμβάνουν από μικρά παιδιά έως ελεγχόμενους για αδικήματα, μοιάζει με τοποθέτηση βόμβας στην κοινωνία».

https://www.youtube.com/embed/RsP3YXICZVU

Στη συνέχεια καταδεικνύοντας την ανετοιμότητά τους, παρ' όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες, θύμισε πως 4 υπουργοί της κυβέρνησης έχουν ασχοληθεί με το θέμα και το τελικό σχέδιο που δημοσιοποίησαν αντί να λύνει, μεγαλοποιεί το πρόβλημα, μετατρέποντας τα νησιά μας σε «αποθήκες ψυχών».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του για το προσφυγικό, ο Τρ.Αλεξιάδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, που «για μικροπολιτικούς λόγους, καλλιεργούσαν το ακροδεξιό και μισαλλόδοξο κλίμα, ενάντια και μακριά από τον ελληνικό πολιτισμό και τη χριστιανική θρησκεία, με αποτέλεσμα τώρα να πληρώνουν το τίμημα».

«Μαζί με το προσφυγικό όμως, το ασφαλιστικό και το φορολογικό αποτελούν τα τρία βασικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν και ότι δεν ήταν καθόλου έτοιμοι», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ο ίδιος τόνισε ότι «ακούγαμε πολλά μέχρι τις εκλογές, περί μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης, περί φοροελάφρυνσης της μεσαίας τάξης, περί κατάργησης των "29 άδικων και καταπιεστικών φόρων του ΣΥΡΙΖΑ", αλλά ανακόλουθα στο προσχέδιο προϋπολογισμού αποτυπώνεται αύξηση των φορολογικών βαρών κατά 600 εκατ. ευρώ  περίπου, όπως και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 660 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ στις ερωτήσεις που θέσαμε στη Βουλή, δεν πήραμε απαντήσεις για το θέμα».

Από την άλλη, συνέχισε, «υπάρχουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, όπως στην κατώτατη ασφαλιστική εισφορά, που επηρεάζει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες. Στο δε φορολογικό, αντίθετα με το τι έλεγαν προεκλογικά περί φοροελάφρυνσης των μεσαίων στρωμάτων, η μείωση του συντελεστή στη φορολογία δεν θα έχει μεγάλη ωφέλεια για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ αντίθετα η μείωση του ανώτατου συντελεστή θα ελαφρύνει τις μεγάλες και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και τα μεγάλα εισοδήματα».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις διατάξεις που ψήφισε η ΝΔ στη Βουλή με τις οποίες «ευνοεί λαθρεμπόρους, φοροφυγάδες, οικονομικούς απατεώνες και τραπεζικά στελέχη», δήλωσε πως και στο φορολογικό «ετοιμάζονται να καταθέσουν "πονηρές" τροπολογίες».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε συγκριτικά στοιχεία του «τι παρέλαβε τον Ιούλιο του '19 η κυβέρνηση και σε ποιο ύψος έχουν φτάσει τώρα, αποδεικνύοντας ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες έχουν αυξηθεί, όπως και ο αριθμός όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Τέλος συγκρίνοντας τις φορολογικές επιβαρύνσεις του παρελθόντος, θύμισε πως το φορολογικό βάρος που πρόσθεσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2010-2014 ήταν 37 δις ευρώ, ενώ αντίστοιχα την περίοδο 2015-2019 ήταν κάτω από 15 δις ευρώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL