Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Χ. Μαμουλάκης: Τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που θα εξασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, να απομακρυνθούν από την Κρήτη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Μαμουλάκης: Τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που θα εξασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, να απομακρυνθούν από την Κρήτη (Video)

"Να υπάρχει σαφής αναφορά ότι με την ολοκλήρωση της ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα, τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που μέχρι τότε θα εξασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, θα απομακρυνθούν από την Κρήτη" ζήτησε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και την στήριξη των ΑΠΕ.

https://www.youtube.com/embed/QUsSML8rX1M

Ο Χάρης Μαμουλάκης έθεσε παράλληλα το ζήτημα του κανονισμού των έργων της Δ.Ε.Η. ρωτώντας τον Υφυπουργό αν πιστεύει ότι θα πρέπει να περνάνε μέσα από τη διαδικασία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) έτσι ώστε να προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον, αλλά και το αν θεωρεί ότι μπορεί να ανοίξει πραγματικά ο ασκός του Αιόλου για σταδιακή κατάργηση του νόμου 4412, ενός νόμου που – κατά γενική ομολογία – θωρακίζει το δημόσιο συμφέρον.

Αναφερόμενος στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (Δ.ΕΠ.Α.) αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στη μεγάλη δυσκολία που παρατηρείται στην ανάπτυξη νέων δικτύων, ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι η ΔΕΠΑ έχει λάβει δάνειο της ΕΤΕΠ (της CIB ύψους 48 εκατ. €, με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους, επειδή ήταν δημόσια επιχείρηση), το οποίο θα ωφελήσει έναν ιδιωτικό φορέα εφόσον η Κυβέρνηση οδηγήσει την εταιρεία σε ιδιωτικοποίηση. Επεσήμανε τέλος και το σημαντικό γεγονός ότι υπάρχουν τρεις εντάξεις έργων ΕΣΠΑ (με χρηματοδότηση και από την ΕΤΕΠ), τα οποία προχώρησαν εξαιτίας του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΠΑ.

«Αυτά τα ζητήματα είναι κρίσιμα και θα πρέπει να αποκρυσταλλωθούν, να αποσαφηνιστούν εγκαίρως, εις τρόπον ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν περαιτέρω. Δεν μπορούμε να τα αφήνουμε «κάτω από το χαλί», γιατί αντιλαμβάνεστε τις δυσκολίες που θα δημιουργηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Χάρης Μαμουλάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL