Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Φωτίου: Γελοιοποιείτε το Σύνταγμα όταν λέτε ότι κατοχυρώνετε αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης με 213 ευρώ/μήνα (Video)

"Προελαύνετε αμετροεπείς με τη σημαία του νικητή χωρίς να σκέφτεστε ότι η φθορά των μεγάλων θεσμών της Δημοκρατίας μόνο τερατογεννέσεις δημιουργεί και αυτές τις πληρώνει η χώρα" κατέληξε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας ΣΥΡΙΖΑ

Η ιδεολογική σας  ουδετερότητα  που επικαλείστε καλύπτει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που διέπει κάθε νομοθετική πρότασή σας και πρακτική, υπογράμμισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Θεανώ Φωτίου.

Όπως είπε στην ολομέλεια επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, "οι αβυσσαλέες ιδεολογικές διαφορές μας βρίσκονται στην μη αναθεώρηση του άρθρου 16 και στην άρνησή σας να κατοχυρώσετε συνταγματικά τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

 

Διότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν τα θέλετε για να μορφώνονται οι νέοι αλλά για να έρχονται χρήματα στον κρατικό κορβανά. Γιατί την ανώτατη εκπαίδευση την βλέπετε ως αγορά προϊόντων, για αυτό και ο κ. Μητσοτάκης τους φοιτητές τους έλεγε «πελάτες»".

"Απέναντι στις ολοκληρωμένες προτάσεις θωράκισης μιας σειράς εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε επίπεδο Συντάγματος, συναντήσαμε το απόλυτο τείχος" πρόσθεσε.

Η Θ. Φωτίου σημείωσε επίσης ότι "προτείναμε την  καθιέρωση στο Σύνταγμα της ίσης αμοιβής για ίση εργασία ανεξαρτήτως ηλικίας, την καθιέρωση της υπερίσχυσης των ευνοϊκών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την καθιέρωση του κατώτατου μισθού με συλλογικές διαπραγματεύσεις εργοδοτών-εργαζομένων και ένα δημόσιο αναδιανεμητικό και ανταποδοτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Όλα τα απέρριψε η ΝΔ αποδεικνύοντας το ιδεολογικό μας χάσμα.

Πηγαίνετε, όμως, και ένα ανεπίτρεπτο βήμα παραπέρα. Χρησιμοποιείτε το Σύνταγμα για ψηφοθηρικούς λόγους σαν να ήταν ένας νόμος που ψηφίζει η Βουλή. Το κάνετε με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και με το άρθρο για την ψήφο των αποδήμων.  Προσπαθείτε να συνταγματοποιήσετε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα , ένα επίδομα καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας  αντί να κατοχυρώσουμε στο Σύνταγμα ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους πολίτες με ένα σύνολο υπηρεσιών και παροχών για όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού, την οικογένεια, το γάμο, τη μητρότητα, τα παιδιά, τους νέους, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με αναπηρία και τους άπορους".

"Γελοιοποιείτε το Σύνταγμα όταν λέτε ότι κατοχυρώνετε αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης με το ελάχιστο εγγυημένο, δηλαδή με 213 ευρώ/μήνα.

Στην ίδια ακριβώς λογική κινείστε και με το ζήτημα του άρθρου για τους απόδημους. Εμείς το μόνο που τονίζουμε είναι δυο πράγματα. Να υπάρχει ένας πραγματικό δεσμός με την χώρα και οι απόδημοι να έχουν αυτοτελή εκπροσώπηση.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος ανέδειξε και μια επικίνδυνη  πρακτική σας απαξίωσης των θεσμών στην αναθεώρηση του άρθρου 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα καταγραφεί στην ιστορία του τόπου σαν το «μεγάλο κόλπο» που έκανε η ΝΔ σαν αντιπολίτευση για να εξαπατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Υπερψηφίσατε στην προτείνουσα Βουλή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ  ενώ διαφωνούσατε με αυτή.

Σήμερα σε τούτη την Βουλή που έχετε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αντιπροτείνετε μια διάταξη που κινείται στο αντίθετο ακριβώς πνεύμα.

Προελαύνετε αμετροεπείς με τη σημαία του νικητή χωρίς να σκέφτεστε ότι η φθορά των μεγάλων θεσμών της Δημοκρατίας μόνο τερατογεννέσεις δημιουργεί και αυτές τις πληρώνει η χώρα" κατέληξε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας ΣΥΡΙΖΑ.  

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις