Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Γ. Κατρούγκαλος: Η ΝΔ αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σαν εχθρούς (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος: Η ΝΔ αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σαν εχθρούς (Video)

Άλλο να έχεις καλύτερα οργανωμένα, στεγασμένα κέντρα και άλλο να τα κάνεις φυλακές δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.https://www.youtube.com/embed/ciBnm9q_Te4

Όπως είπε μιλώντας στο Open Beyond, το 70% των αφίξεων είναι οικογένειες με παιδιά. «Αυτούς έχεις υποχρέωση από το διεθνές δίκαιο, εφόσον έχουν ζητήσει άσυλο, να τους αντιμετωπίζεις σαν δυνάμει πρόσφυγες και αν είναι, να τους δώσεις τη συγκεκριμένη ειδική μεταχείριση. Δεν μπορείς να τους επιβάλεις καθεστώς κράτησης, δηλαδή να τους έχεις σε ένα κλειστό χώρο και να μην τους επιτρέπεις να φύγουν. Η πρόθεση της ΝΔ είναι στο ίδιο μήκος κύματος του "νόμου και τάξης". Φαίνεται σα να είναι εχθρός οι πρόσφυγες» υπογράμμισε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το ακροδεξιό σχέδιο της ΝΔ δεν το ανέδειξε μόνο «Η Αυγή» με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, αλλά και ο Guadian ο οποίος αναφέρεται στο σχόλιο της Διεθνούς Αμνηστίας που κάνει λόγο για μία προσπάθεια να επιβληθούν όροι που είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πέσει θύμα της προηγούμενης ρητορικής της ότι αυτά τα φαινόμενα τάχα τα δημιούργησε η πολιτική ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ. «Για αυτό τώρα έχει δυσκολία στη διαχείριση. Είχε καλλιεργήσει ένα κλίμα και είχε ευνοήσει αντιδράσεις από δικούς της δημάρχους τους οποίους βρίσκει τώρα αντιμέτωπους» τόνισε.

«Ανησυχητική οπισθοδρόμηση από ΝΔ»

https://www.youtube.com/embed/4yvl0IGzndE

Κληθείς να σχολιάσει την αστυνομική συμπεριφορά των τελευταίων εβδομάδων, ο Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε την αστυνομία να επιτελεί το έργο της χωρίς να έχει την αίσθηση ότι μία κατηγορία πολιτών είναι εχθρός. «Αν συνηθίζουμε την αστυνομία ότι μπορεί να συμπεριφέρεται στον πολίτη σα να είναι εσωτερικός εχθρός, επιστρέφουμε σε μία εποχή πριν το 1975» ανέφερε.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την «οπισθοδρόμηση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της ΝΔ. Προτείναμε στη συνταγματική αναθεώρηση να κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα η απαγόρευση διακρίσεων λόγω φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Δεν υπάρχει δεξιό κόμμα στην Ευρώπη που να μην δεχόταν μία τέτοια πρόταση, παρόλα αυτά η ΝΔ την απέρριψε. Αυτό είναι οπισθοδρόμηση» κατέληξε.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL