Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Έ.Αχτσιόγλου: Υποκριτική η στάση της ΝΔ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έ.Αχτσιόγλου: Υποκριτική η στάση της ΝΔ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (Video)

«Κάναμε μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία από τη μία διασφαλίζει τη διακομματική συναίνεση και από την άλλη αποσυνδέσουμε την εκλογή από τη διάλυση της Βουλής», σημείωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε σχέση με τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel τόνισε ότι ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του ΠτΔ εμπεριείχε «την επίπονη διαδικασία εξεύρεσης συναινέσεων, και μόνο ως ύστατη καταφυγή την εκλογή από τον λαό» η πρόταση της ΝΔ αναφέρει ότι «στο τέλος της ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία, που σημαίνει ακόμα και με 75 βουλευτές, αν όλοι οι άλλοι απουσιάζουν».

https://www.youtube.com/embed/Khhhz9yZXUQ

Επιπλέον, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι η ΝΔ απαξιώνει τον θεσμό του ΠτΔ κάνοντάς τον «υποχείριο συγκεκριμένης πολιτικής δύναμης. Η πρόταση της ΝΔ είναι εντελώς εκτός του πνεύματος του Συντάγματος».

«Η ΝΔ εκμεταλλεύτηκε το Σύνταγμα και τις διαδικασίες και δέχεται επίθεση στη Βουλή ακόμη και από το ΚΙΝΑΛΛ», σημείωσε η Έ.Αχτσιόγλου

Παράλληλα, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος ότι «απορρίπτει οποιαδήποτε προοδευτική πρόταση».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα περιελάμβανε ότι το κράτος οφείλει να εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης προς όλους τους πολίτες. Να θεσπίσουμε δηλαδή την υποχρέωση του κράτους, να εγγυάται την καθολική πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά όπως η υγεία και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Η ΝΔ από την πλευρά της δε θέλει ούτε να υπάρξει η "υποχρέωση του κράτους" αλλά να υπάρχει η φράση - ευχολόγιο ότι το "κράτος μεριμνά", και δε θέλει να διασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά», σημείωσε η Έ.Αχτσιόγλου χαρακτηρίζοντας τη στάση της ΝΔ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως υποκριτική.

Ακόμη η ίδια δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η ΝΔ απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνταγματική αναθεώρηση να διασφαλίζεται ότι δεν γίνεται να υπάρχει μισθολογική διάκριση με βάση την ηλικία. «Μήπως η κυβέρνηση ετοιμάζει έναν νέο υποκατώταο μισθό», αναρωτήθηκε η ίδια και πρόσθεσε ότι «η κρίση μας έμαθε ότι πρέπει να θωρακίσουμε τα δικαιώματα ώστε να μην ξαναυποτιμηθούν σε περίπτωση νέας οικονομικής κρίσης».

https://www.youtube.com/embed/en6fao3OF3I

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι «η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τον ν. Κατρούγκαλου αποδέχεται τη γενική φιλοσοφία του νόμου» προσθέτοντας σε σχέση με τον ίδιο νόμο ότι «είχαμε αρχίσει να διορθώνουμε κάποια πράγματα» 

«Η ΝΔ φέρεται να επαναφέρει ένα σύστημα κλάσεων στο ασφαλιστικό το οποίο είναι άδικο, καθώς δε συνδέεται με τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των ανθρώπων» σημείωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι οι αλαλγές της ΝΔ στο σύστημα ασφάλισης είναι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Σε σχέση με τη ΔΕΗ, η κα Αχτσιόγλου σημείωσε ότι είχε προβλήματα πολλά χρόνια πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Μειώσαμε τον δανεισμό της και ισορρόπησε σε σχέση με το χρέος της», τόνισε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «η τωρινή κυβέρνηση οδηγεί στην απόλυτη εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το αφήγημα της κυβέρνησης περί παύσης της μονιμότητας στην ίδια επιχείρηση δεν ισχύει καθώς αυτή έχει καταργηθεί ήδη από το 2012. «Ο υπουργός δημιουργεί την εντύπωση ότι τάχα τα βάζει με τους προνομιούχους. Ωστόσο αυτό που κάνει η ΝΔ είναι ότι καταργεί την υφιστάμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ».

«Όποιος μπαίνει στη ΔΕΗ θα αμείβεται με 650 ευρώ. Η κυβέρνηση καταργεί την επιχειρησιακή σύμβαση για τους νέους εργαζόμενους και ταυτόχρονα δε βάζει μισθολογικό ταβάνι για τα golden boys» που θα προσληφθούν από την Επιχείρηση, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου υπενθυμίζοντας ότι «οι προσλήψεις στη ΔΕΗ θα γίνονται εκτός ΑΣΕΠ».

Τέλος, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στις αλλαγές στη ΔΕΗ έκανε λόγο για «μνημείο εργασιακού μεσαίωνα» από την κυβέρνηση.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL