Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Σ. Φάμελλος: Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ χωρίς τήρηση κανόνων δημοσίου συμφέροντος θέλει η ΝΔ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Φάμελλος: Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ χωρίς τήρηση κανόνων δημοσίου συμφέροντος θέλει η ΝΔ (Ηχητικό)

Χαρακτηριστικά των απόψεων της ΝΔ στα θέματα της Ενέργειας και της Οικονομίας είναι αυτά που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και εξήγησε ότι πρόκειται από τη μια για πλήρη αποδιοργάνωση εργασιακών σχέσεων με τις ατομικές συμβάσεις και την κατάργηση του ΑΣΕΠ, τη δημιουργία θέσεων για golden boys, για τα γαλάζια παιδιά και ιδιωτικοποίηση φυσικών μονοπωλίων και παραχώρηση σε ιδιώτες των δικτύων του φυσικού αερίου.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/715303249&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Στον Στάθη Σχινά ο κ. Φάμελλος, εξήγησε ότι η κίνηση αυτή θίγει ακόμα και τα ζητήματα φυσικών αποθεμάτων και διεθνών έργων της χώρας. Ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία «επιδιώκει μια γρήγορη ιδιωτικοποίηση, χωρίς τήρηση των κανόνων δημοσίου συμφέροντος σε υποδομές, δίκτυα και ηλεκτρισμό και φυσικού αερίου».

Ο βουλευτής σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΗ μετά την αύξηση των τιμολογίων - που έδιωξε 40.000 πελάτες - έρχεται τώρα να σμπαραλιάσει τις εργασιακές σχέσεις δημιουργώντας δύο ταχύτητες εργαζομένων με προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, με νέους εργαζόμενους που δεν θα καλύπτονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας και ανοίγουν τον δρόμο σε μια ρουσφετολογική διαδικασία κομματικοποίησης της.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στο θέμα απουσίας πλάνου για το οργανόγραμμα, την εθελουσία, είπε ότι δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο και ότι με αποσπασματικές κινήσεις εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της ΝΔ.

Εξήγησε ότι αυξήσεις έγιναν χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και ακολουθούν η διάρρηξη της διοικητικής ιεραρχίας αλλά και η καταστρατήγηση των κανόνων διαφάνειας και ισοτιμίας.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι η ΝΔ ευνοεί τους ιδιώτες εναλλακτικούς παρόχους οι οποίοι κάνουν πάρτυ στην αγορά αφού έχουν χαμηλότερες τιμές και κάνει τη ΔΕΗ ακόμα πιο ελκτική καθώς αυτό που ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με αυτά που δήλωσε ο Κωστήας Χατζηδάκης χθες είναι μια περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της.

Παρά τις αντιδράσεις και από τα άλλα κόμματα καθώς το θέμα είναι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής «Φαίνεται ότι ο κ. Χατζηδάκης επιμένει, είναι το αγαπημένο του σενάριο αυτό, της απαξίωσης δημόσιων υπηρεσιών, παραχώρησης κρίσιμων για την πολιτεία τομέων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Ο κ. Φάμελλος μίλησε για τη δημιουργία εργαζόμενων «παιδιών ενός κατώτερου θεού» χωρίς εργασιακά δικαιώματα αλλά και για την πρόβλεψη τις προσλήψεις διευθυντικών στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, για τα γαλάζια παιδιά, τη νέα γενιά golden boys.

Ο τομεάρχης μίλησε και για την ιδιωτικοποίηση και των υποδομών της ΔΕΠΑ (τα δίκτυα φυσικού αερίου δίνοντας το σύνολο του ποσοστού του δημοσίου που είναι τώρα 65%) και πως ο ιδιώτης αυτός θα είναι μονοπώλιο και πιθανά με εκβιασμούς θα στρέφεται εις βάρος της κοινωνίας με ταρίφες καθώς αυτό δεν αφορά μόνο τα νοικοκυριά αλλά και τους επαγγελματίες και τη χαρακτήρισε «ως επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον επιλογή εγκληματική θα έλεγα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL