Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Ο γραμματέας της Σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την προσαγωγή του (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο γραμματέας της Σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την προσαγωγή του (Video)

«Προχωρήσαμε σε έναν ειρηνικό και συμβολικό ακτιβισμό», δήλωσε ο γραμματέας σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ευθύμης Λαμπαδάς αναφορικά με την προσαγωγή του, μετά τη δράση να κολλήσουν, με τη φοιτητική παράταξη Bloco, σε τρόλεϊ πανό το οποίο έλεγε «Λαέ χτυπάνε τα παιδιά σου».

Ο ίδιος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πρόσθεσε ότι «θέλαμε να μεταφέρουμε σε όλες τις γειτονιές το εν λόγω μήνυμα».

https://www.youtube.com/embed/8vOER7n2Lp0

«Όσοι θυμούνται την πρόσφατη ιστορία αυτού του τόπου, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες προχώρησαν σε μια κίνηση, να γράφουν πάνω στα τρόλεϊ συνθήματα, και όπως αυτά ταξίδευαν στις γειτονιές στης Αθήνα μετέφεραν το μήνυμα», σημείωσε ο ίδιος για τις ημέρες του Πολυτεχνείου.

«Το γεγονός ότι βρίσκομαι στη εκπομπή σας σήμερα σημαίνει ότι το μήνυμα μεταφέρθηκε αστραπιαία και αυτός ήταν ο σκοπός του ακτιβισμού» σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, Ε.Λαμπαδάς αναφερόμενος σε όσα έγιναν τη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ έκανε λόγο για «όργιο καταστολής από την αστυνομία απέναντι στους φοιτητές».

«Φοιτητές και φοιτήτριες πήγαν να ανοίξουν το πανεπιστήμιο προκειμένου να κάνουν γενική συνέλευση», καθώς όπως είπε ο ίδιος, η Σύγκλητος στην οποία μετέχουν και οι φοιτητές δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τη συνεδρίασή της, κατά την οποία αποφασίστηκε το "λοκ άουτ" για μία εβδομάδα.

«Ήταν δημοκρατική και νόμιμη αυτή η απόφαση», αναρωτήθηκε ο γραμματέας σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι φοιτητές είχαν συνέλευση την επομένη. «Παράνομη πράξη ήταν ότι χτυπήθηκαν φοιτητές. Ούτε ο ΟΑΣΑ, ούτε η αστυνομία απήγγειλαν κατηγορίες», σημείωσε ο ίδιος

Τέλος ο Έ.Λαμπαδάς έκανε λόγο για «επικοινωνιακού τύπου φιέστες του κ. Μητσοτάκη», περί παράδοσης των πανεπιστημίων πίσω στους φοιτητές, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει την ΑΣΟΕΕ. «Αυτό το φιάσκο επιβεβαίωσε η Σύγκλητος που προχώρησε σε επταήμερο λοκ άουτ»

«Η ΝΔ προχώρησε στο κλείσιμο 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, καταργεί τα δημόσια ΙΕΚ και μειώνει τους εισακτέους, με αποτέλεσμα, συνολικά του χρόνου 20.000 μαθητές να μείνουν εκτός πανεπιστημίου και να στραφούν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έτσι δικαιώνεται το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη για ψυκτικούς από το Περιστέρι, καθώς θα βγαίνουμε ανειδίκευτοι εργάτες», τόνισε ολοκληρώνοντας ο Ευθύμης Λαμπαδάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL