Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Διχάζεται η Ν.Δ. ενόψει εκλογής Προέδρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διχάζεται η Ν.Δ. ενόψει εκλογής Προέδρου

Άρχισαν... τα όργανα στη Ν.Δ. ενόψει της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μήνυμα προς τον πρωθυπουργό για παράταση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου έστειλε ο Νικήτας Κακλαμάνης καθώς υποστήριξε (Θέμα FM) ότι «από τα ονόματα που κυκλοφορούν για τη θέση του Προέδρου κανένα δεν υπερτερεί σε οτιδήποτε του νυν Προέδρου”. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έπλεξε το εγκώμιο του κ. Παυλόπουλου λέγοντας ότι ήταν «απολύτως επιτυχημένη η θητεία του” επισημαίνοντας ότι "δεν ξέρει πού θα βρισκόταν η Ελλάδα εάν το καλοκαίρι του 2015 δεν ήταν στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Παυλόπουλος".

Ν. Κακλαμάνης: “Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε άλλον”

Ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε δε ότι δεν τον ενοχλεί που έχει προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε, με το βλέμμα στο Μαξίμου, ότι «όταν έχεις έναν άνθρωπο που ιδεολογικά προέρχεται από την παράταξή σου και μπορείς να τον εκλέξεις με 240 ψήφους, δεν χρειάζεται να ψάχνεις για άλλον». Κατέληξε δε με νόημα ότι "μπορεί να υπάρξει τέτοια ευρεία πλειοψηφία, δεν μπορούμε να πάμε σε τρίτη ψηφοφορία για να βγάλουμε Πρόεδρο”.

"Πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο"

Ο κ. Κακλαμάνης, στον απόηχο της ονοματολογίας που διακινείται από διάφορα κέντρα, εξέφρασε την άποψη ότι “στην Προεδρία της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο” και ότι «πρέπει να μπορεί να βάζει τα θέματα, όπως η επιστροφή των Μαρμάρων». Επιχειρώντας δε να “ακυρώσει” προκαταβολικά τις φήμες περί υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου σημείωσε με νόημα, χωρίς να την κατονομάσει, ότι "ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν υπέρ της υπογραφής του διατάγματος με το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης τον περασμένο Ιούνιο”.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος το 2015, είχε καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, διότι “δεν αντιστάθηκε στις 'σειρήνες' του πελατειακού κράτους” και “χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης Ιστορίας μας, τον Δεκέμβριο του 2008”. Επιπλέον, ο Νικήτας Κακλαμάνης επέλεξε για δεύτερη συνεχή ημέρα να αποστείλει μήνυμα στο Μαξίμου καθώς την Τρίτη είχε προειδοποιήσει ότι “το προσφυγικό μπορεί να γίνει οι 'Πρέσπες' της Ν.Δ.”.

Κύρτσος και Βορίδης υπέρ Αντ. Σαμαρά

Στον αντίποδα, εκδηλώνονται σταδιακά οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. «Και εγώ θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος αν ο Σαμαράς γινόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αυτή είναι μια απόφαση που δεν θα την επιβάλουμε σε οποιονδήποτε, θα την πάρει ο πρωθυπουργός. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά ικανός, έχει προσφέρει» ανέφερε προχθές (Kontra) ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος. Πριν μία εβδομάδα, ο Μάκης Βορίδης σε ερώτηση αν ο ίδιος θα στήριζε πιθανή υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού απάντησε χωρίς περιστροφές: «Αναφανδόν. Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος -δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL