Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Η κυβέρνηση επιμένει... αυταρχικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση επιμένει... αυταρχικά

Με συκοφαντικές βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης -που “επιλέγει να ταυτιστεί και πάλι με τους μπαχαλάκηδες”, όπως ισχυρίστηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- επιχειρεί το Μαξίμου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το κυβερνητικό φιάσκο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Στον απόηχο του οργίου αστυνομικής καταστολής στην ΑΣΟΕΕ, ο Στέλιος Πέτσας δεν δίστασε να εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “προκαλεί την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών” καθώς “απέδειξε τη στήριξή του στο άσυλο της ανομίας και της παρανομίας”! Σε αυτό το φόντο, τις “ιδεολογικές εμμονές της Ν.Δ. που οδηγούν στον αυταρχικό παροξυσμό της κυβέρνησης" στηλίτευσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την παρουσία στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον χώρο της ΑΣΟΕΕ όταν γνωστοποιήθηκε ο αστυνομικός εγκλωβισμός των φοιτητών, υποστήριξε, στο χθεσινό briefing, ότι “οι Έλληνες πολίτες είδαν με έκπληξη να οργανώνεται διαδήλωση στην οποία μετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα να συνεχιστεί η νοσηρή κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια’!

Αλέξης Χαρίτσης: "Πού αποσκοπεί η Ν.Δ.;"

“Η κυβέρνηση οξύνει το κλίμα σε βαθμό που κανείς απορεί πού αλήθεια αποσκοπεί η Νέα Δημοκρατία;” ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Αλέξης Χαρίτσης προειδοποιώντας ότι “η προσπάθειά της να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από την πρωτοφανή ανεπάρκειά της στο προσφυγικό, με ενέργειες βίας και καταστολής, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη”. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έψεξε το γεγονός ότι ο κ. Πέτσας “αποκαλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ‘μπαχαλάκηδες’, απαξιώνοντας έτσι τους εκατοντάδες νέους ανθρώπους που διεκδίκησαν χθες το αυτονόητο -ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, δίχως λουκέτα και αποκλεισμούς”. Επέκρινε δε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο διότι “απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντάς τα ‘άσυλα ανομίας και παρανομίας’”.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι “πρόκειται για συστηματική συκοφαντία που στρέφεται εναντίον της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας, του έργου και της προσφοράς των ελληνικών πανεπιστημίων, με μοναδικό σκοπό την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα τους.”

Ατζέντα καταστολής

Επιπλέον, ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ότι “η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώνουμε με τις γιάφκες των κουκουλοφόρων, των κατασκευαστών μολότοφ, των διακινητών ναρκωτικών και των λαθρέμπορων εντός των Πανεπιστημίων”. Επεσήμανε δε, στο ίδιο μοτίβο, ότι “τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες: στους φοιτητές, τους εργαζόμενους, στους καθηγητές”. Στρέφοντας δε το βλέμμα προς το υπερσυντηρητικό ακροατήριο της κυβέρνησης συμπλήρωσε ότι “οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές τους και οι φοιτητές στα πανεπιστήμιά τους θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών”. Ο κ. Πέτσας έδωσε δε έμφαση στο γεγονός ότι “ελευθερώθηκε από παράνομη κατάληψη ακόμη ένας χώρος, αυτή τη φορά σε μια επιβαρυμένη γειτονιά της Αθήνας, στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Πρόκειται για την 12η απελευθέρωση παράνομα κατειλημμένου χώρου”.

Νεύμα Γεωργιάδη στους "νοικοκυραίους"

Τέλος, θέτοντας το ερώτημα “ξέρετε πολλούς φιλήσυχους φοιτητές με κόφτη;” επιχείρησε ο Άδ. Γεωργιάδης να υπερασπιστεί την αστυνομική βία σε βάρος των φοιτητών. Ο υπουργός Ανάπτυξης, κλείνοντας το μάτι στους “νοικοκυραίους”, έδωσε στους φοιτητές τη... συμβουλή “να κάνουν κανένα μάθημα, να πάρουν πτυχία, να βρουν μια δουλειά, να κάνουν μια οικογένεια. Χάνουν τα εξάμηνα με τις καταλήψεις και τις βλακείες τόσα χρόνια”...

Πάνος Σκουρλέτης: Ο κ. Μητσοτάκης να μαζέψει τον κ. Χρυσοχοΐδη

"Αλλιώς χρεώνεται ο ίδιος το αυταρχικό κατρακύλισμα"

“Ή θα τον μαζέψει τον κ. Χρυσοχοΐδη ο κ. Μητσοτάκης ή χρεώνεται και ο ίδιος αυτό το επικίνδυνο αυταρχικό κατρακύλισμα, το οποίο δυναμιτίζει την κοινωνική ειρήνη”, σημείωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης. Υπογράμμισε (ρ/σ Focus) ότι “για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την αδυναμία της να διαχειριστεί το θέμα των προσφυγικών ροών, κάνει έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό παίζοντας ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, όπως αυτό που είδαμε στην ΑΣΟΕΕ”.

“Σας αρέσει να πηγαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και να βάζουν τα παιδιά να κάθονται στα γόνατα με τα χέρια στο κεφάλι; Σας αρέσει να μπαίνουν στους κινηματογράφους και να παίρνουν ανήλικους και να τους πηγαίνουν στο τμήμα;” τόνισε καταγγέλλοντας συνολικά την κυβέρνηση για επίδειξη αυταρχισμού.

Ν. Βούτσης: Αρνητικό αποτύπωμα

Αυτή η “πρωτοφανής επίδειξη αυταρχισμού”, σημείωσε ο Ν. Βούτσης (ρ/σ Alpha), “αφήνει αρνητικό αποτύπωμα πάνω στις δημοκρατικές ελευθερίες”. Επισήμανε ότι “από τον ‘Τζόκερ’ ώς το ρατσιστικό μπάρμπεκιου και από τη ΑΣΟΕΕ μέχρι την έφοδο της αστυνομίας στο Γκάζι, ένας αέρας νεοσυντηρητισμού πνέει στην ελληνική κοινωνία, με το κράτος να προχωρά σε μια υπερβολική επίδειξη ισχύος και αυταρχισμού απέναντι στους πολίτες”. Σημείωσε ότι “η νεολαία θα αντιδράσει σε αυτόν τον ‘εισαγγελικό’ δάκτυλο του αυταρχισμού και την αίσθηση περιορισμού των δικαιωμάτων της”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL