Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Θοδωρής Δρίτσας: Οι πολίτες πρέπει να πάρουν άδεια για να διαμαρτυρηθούν;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θοδωρής Δρίτσας: Οι πολίτες πρέπει να πάρουν άδεια για να διαμαρτυρηθούν;

Την Προσαγωγή 4 μελών της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες Α΄ Κοινότητας – Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή» επειδή πήγαν να διαμαρτυρηθούν καταγγέλλει ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

«Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, στην περιοχή της Ακρόπολης, η αστυνομία προσήγαγε για εξακρίβωση στοιχείων τέσσερις γυναίκες και άνδρες, δημότες Πειραιά και μέλη του Δημοτικού Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες Α΄ Κοινότητας – Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή»,  επειδή σκόπευαν να ανοίξουν ένα πανό διαμαρτυρίας για την επέκταση προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Με απορία και ανησυχία, ρωτάμε τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.  κ. Καραμαλάκη, πιστεύουν πράγματι ότι, οι πολίτες που θέλουν να προβάλουν τη διαμαρτυρία τους για οποιοδήποτε θέμα εντός των πλαισίων της νομιμότητας, πρέπει προηγουμένως να πάρουν την άδειά τους; Γιατί αν το πιστεύουν πράγματι, τους πληροφορούμε ότι κινούνται εκτός των πλαισίων και του Συντάγματος και των νόμων του Ελληνικού Κράτους. Εάν δεν το πιστεύουν, οφείλουν αμέσως να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν με την προσαγωγή τους, να τους αφήσουν ελεύθερους και να ελέγξουν όσους έδωσαν τέτοιες εντολές, ώστε να αποτρέψουν και τώρα και στο μέλλον κάθε αυθαιρεσία.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL