Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Ν. Φίλης: Υπεύθυνη για όσα γίνουν ενόψει 17η Νοέμβρη η κυβέρνηση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φίλης: Υπεύθυνη για όσα γίνουν ενόψει 17η Νοέμβρη η κυβέρνηση (Video)

Έντονη αντιπαράθεση με την υπουργό Παιδείας είχε ο Νίκος Φίλης επικρίνοντας την εισβολή της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και τους τραυματισμούς φοιτητών. Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα σε σχέση με την διαχείριση του προσφυγικού και το σκάνδαλο Novartis, ενώ την προειδοποίησε ότι θα είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση της έντασης στα Πανεπιστήμια και για όσα συμβούν ενόψει της 17ης Νοέμβρη.https://www.youtube.com/embed/LRhUjNuC8Yw

Ο Ν. Φίλης αναρωτήθηκε δηκτικά αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει αναλάβει να διοικήσει τα Πανεπιστήμια στην θέση της Ν. Κεραμέως και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποσυρθεί από τους αγώνες για την υπεράσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου παραμένοντας στο πεζοδρόμιο.

Απαντώντας στις αναφορές της Ν. Κεραμέως για την επίθεση με μπογιές που δέχθηκε το γραφείο της, ο Ν. Φίλης σχολίασε ότι ακόμα κι ένα ελαφρύ πλημμέλημα σαν κι αυτό είναι καταδικαστέο. Ο Ν. Φίλης υπογράμμισε όμως ότι μία επίθεση με μπογιές δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια μοίρα με τους τραυματισμούς φοιτητών για τους οποίους η Ν. Κεραμέως δεν είπε τίποτα.

Ο Ν. Φίλης δεν απέφυγε να αναφερθεί και στα σχόλια της Ν. Κεραμέως για την αποδοκιμασία του από φοιτητές κατά την επίσκεψή του στην ΑΣΟΕΕ, δηλώνοντας ότι δεν τον ενοχλεί η Δημοκρατία κι οι διαφορετικές απόψεις εντός του κινήματος, κάτι για το οποίο δεν έχει ιδέα η Ν. Κεραμέως.

Ν. Κεραμέως: Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ υπέθαλπε τους «μπαχαλάκηδες»

Η Ν. Κεραμέως δικαιολόγησε την εισβολή της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τα «ευρήματα» της έρευνας της Αστυνομίας δείχνουν πόσο απαραίτητη ήταν η ρύθμιση για την κατάργηση του Ασύλου. Η Ν. Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των όσων έγιναν στην ΑΣΟΕΕ αποδεικνύει ότι επί τέσσερα χρόνια ως κυβέρνηση … υπέθαλπε τους «μπαχαλάκηδες». Μάλσιτα, η Ν. Κεραμέως καταλόγισε στον Ν. Φίλη ότι με την επίσκεψή του στην ΑΣΟΕΕ επιχείρησε να δυναμιτίσει το κλίμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL